Diana Șoșoacă i-a scris Ursulei von der Leyen. Ce-i cere Președintei Comisiei Europene

Diana Șoșoacă i-a scris Ursulei von der Leyen. Ce-i cere Președintei Comisiei Europene

Diana Șoșoacă o avertizează pe Ursula von der Leyen că lipsa sa de reacție ar putea contribui la sfârșitul democrației europene şi „reinstaurarea sistemului fascisto-nazisto-stalinist”.

Diana Șoșoacă i-a scris Ursulei von der Leyen

Liderul partidului SOS România a transmis joi o scrisoare deschisă în cadrul căreia îi cere să ia măsuri împotriva deciziei Curții Constituționale, care a decis să-i respingă candidatura la alegerile prezidențiale.

„Un fapt fără precedent a avut loc în România unde Curtea Constituțională a României (CCR) a invalidat într-un mod neconstituțional candidatura europarlamentarului Diana Iovanovici-Șoșoacă, președintele Partidului S.O.S. România, pe bază de articole din presă, stabilind un precedent extrem de periculos al delictului de opinie și al nerecunoașterii imunității parlamentarilor pentru declarații politice.

Prin decizia fără precedent a CCR, care a atras criticile marii majorități a clasei politice din țară și din străinătate și a societății civile din România și din toată lumea, se încalcă art. 9 și 10 din CEDO cu privire la libertatea de gândire și libertate de exprimare.

Prin decizia CCR se instaurează de fapt totalitarismul, pentru că doar pe vremea lui Stalin și Hitler opiniile erau interzise și pedepsite. De asemenea, se încalcă dreptul unui politician de a face declarații politice și dreptul de a face opoziție puterii”, a scris Diana Șoșoacă în documentul citat de Digi24.

Eurodeputata mai afirmă în scrisoarea sa că prin decizia pronunțată CCR a încălcat Tratatul Uniunii Europene, dar a și privat-o de garanțiile unui proces echitabil. Diana Șoșoacă mai susține că decizia CCR va constitui un precedent pntru interzicerea altor candidați în statele UE.

„Pe baza acestui precedent, urmează să fie interziși și alți candidați din țările UE, precum și alte partide suveraniste din Europa, România fiind doar un caz-școală care să fie implementat apoi și în alte state ale Uniunii Europene.

Care mai este diferența dintre UE și conducerea fascistă din cel de-al doilea război mondial, sau dintre UE și epoca stalinistă? Uciderea fizică a persoanelor, a opoziției, care probabil va fi implementată ulterior acestei hotărâri”, mai afirmă europarlamentarul român.

Ce-i cere Președintei Comisiei Europene

Diana Șoșoacă îi cere Ursulei von der Leyen să ia măsuri contra deciziei CCR pentru a demonstra că nu-și dorește reinstaurarea sistemului fascisto-nazisto-stalinist pe care îl critică.

„Dacă nu veți reacționa împotriva acestei decizii total anti-europene, atât în spirit, cât și în literă, veți fi părtași la sfârșitul democrației europene și veți demonstra că v-ați dorit de fapt îndepărtarea mea din alegerile prezidențiale pentru a-i speria și pe alți candidați care vor mai îndrăzni să critice actuala politică europeană.

Veți institui astfel monopolul asupra gândirii și opiniei, instituind obligația la ideologia oficială. Iar acesta este sfârșitul Uniunii Europene, precum şi reinstaurarea sistemului fascisto-nazisto-stalinist împotriva căruia spuneţi că luptaţi.

Acuzaţi Rusia de totalitarism, o sancţionaţi, dar aplicaţi exact aceleaşi metode de care îi acuzaţi pe ruşi.

Unde mai este democraţia în UE? Unde este dreptul unui cetățean de a candida și dreptul cetățenilor de a judeca prin vot comportamentul și atitudinile unui candidat care poate fi sau nu președinte în funcție de dorința poporului?”, a mai scris eurodeputata SOSRO.

Nu în ultimul rând, Diana Șoșoacă s-a plâns de sancțiunea primită de la conducerea Parlamentului European pentru scandalul făcut în plen în 18 iulie, susținând că Roberta Metsola, președinta PE, i-a încălcat dreptul la credință.

În urma scandalului, Diana Șoșoacă a primit interdicția de a mai participa la plenul PE timp de șapte zile, perioadă pentru care i-a fost tăiată și indemnizația.

Please follow and like us:
Pin Share