La doar patru luni de la lansare, sunt anulate zboruri directe pe ruta Bucuresti – New York. Ce se întâmplă cu pasagerii afectați

La doar patru luni de la lansare, sunt anulate zboruri directe pe ruta Bucuresti – New York. Ce se întâmplă cu pasagerii afectați

Compania HiSky a fost nevoită să anuleze zborurile București – New York și retur. Călătorii care urmau să plece vineri, 11 octombrie, mai au de așteptat. Ce se va întâmpla cu aceștia și care este motivul ce stă la baza haosului din aeroport.

Cursa spre New York a fost anulată

Compania aeriană HiSky a anunțat că cele două zboruri, H4101 București – New York și H4102 New York – București, au fost anulate. Cursele ar fi trebuit să se desfășoare vineri, 11 octombrie. Oficial, nu s-au confirmat cauzele acestor anulări.

Potrivit primelor informații apărute, există posibilitatea ca avionul Airbus 330, cel care ar fi trebuit să opereze cursele, ar avea o problemă tehnică. În acest sens, s-a luat decizia de anulare a zborurilor, conform Boarding Pass.

Mai departe, pasagerii vor fi reprogramați pe zborurile HiSky de pe această rută în ziua următoare, adică sâmbătă, 12 octombrie. Călătorii afectați de această schimbare au primit cazare la hotel, potrivit sursei.

Cea mai mare întârziere înregistrată pentru această cursă spre SUA a fost în ziua de 7 octombrie, când zborul H4101 București – New York a ajuns la destinație cu două ore întârziere.

Când a avut loc prima cursă directă spre SUA

După o pauză de 20 de ani, compania HiSky a operat primul zbor direct București – New-York în data de 7 iunie. De pe aeroportul Henri Coandă a plecat aeronava Airbus A330-200, primul avion wide-body din flota companiei și singura de acest tip înregistrată în România.

Călătorii s-au îmbarcat la ora 8.30 și s-au bucurat de o cursă de zece ore cu destinația New York. Pe principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri și sâmbătă și retur, românii pot beneficia de cursele puse la dispoziție de compania HiSky.

Operatorul aerian a primit, în acest an, autorizarea din partea Departamentului Transporturilor din SUA pentru a efectua zboruri regulate către această destinație. Este singura companie românească ce deține, în același timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian, dar și o aeronavă care este capabilă de zboruri neîntrerupte de până la 14 ore.

Biletele sunt disponibile atât pentru clasa economic, cât și pentru clasa business, unde pasagerii se pot bucura de o experiență de top. Mai mult, la bord este disponibil și serviciul de catering, iar în costul biletului sunt incluse o masă caldă și o gustare pentru fiecare pasager.

Please follow and like us:
Pin Share