Nelu Tătaru, filmat și interceptat cu mita pe birou. Imagini cu fostul ministru primind bani de la un pacient

Nelu Tătaru, filmat și interceptat cu mita pe birou. Imagini cu fostul ministru primind bani de la un pacient

Vineri, 11 octombrie, în spațiul public au apărut primele imagini, deocamdată doar fotografii, cu momentul în care Nelu Tătaru ar fi primi mita de la pacienții săi.

Au apărut primele imagini cu Nelu Tătaru în momentul când ar fi primit mita de la pacienți

În urmă cu 24 de ore, Direcția Națională Anticorupție a anunțat urmărirea penală pe numele fostului ministru al Sănătăţii din Guvernul Orban, Nelu Tătaru. Acesta este acuzat de DNA Iași de luare de mită de la pacienți.

Între timp, în media au apărut primele imagini cu Nelu Tătaru în cabinet cu diverse sume de bani pe birou. Politicianul liberal apare în poze în cabinetul său de la Spitalul din Huși cu diferite sume de bani.

Conform DNA, Nelu Tătaru este anchetat pentru luare de mită de la pacienți. El ar fi încasat sume mici de bani sau produse agricole. În acest moment, procurorii au 57 de acte materiale în acest caz.

În prezent, Tătaru este președintele organizației PNL Vaslui. El fusese desemnat pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare care au loc pe 1 decembrie.

La perchezițiile efectuate de către DNA Iași la spitalul din Huşi unde lucrează Nelu Tătaru ca medic chirurg ar fi fost găsite și înregistrări video. Acestea îl prezintă pe fostul ministru în timp ce ar lua mită. Deocamdată, în spațiul public au apărut doar poze.

Anterior, tot în cursul zilei de vineri, DNA a anunţat că solicită aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru.

“Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J. referatul şi copia dosarului penal (10 volume) întocmite de procurorul din cadrul Serviciul Teritorial Iaşi, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor, în baza art. 72 din Constituţia României, art. 23 alin. (1) şi art. 24 din Legea nr. 96 , republicată din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, art. 223 alin. (1) şi (2) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.8/1994, cu modificările ulterioare, încuviinţarea percheziţiei informatice şi domiciliare”, potrivit unui comunicat al DNA.

Nelu Tătaru a fost pus joi sub urmărire penală, într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de medic, ar fi primit mită sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, precum ouă şi găini.

Please follow and like us:
Pin Share