18 oameni au nevoie de îngrijiri medicale după ce au mers la un spectacol de operă, în Germania. Li s-a făcut greață de ce au văzut pe scenă

18 oameni au nevoie de îngrijiri medicale după ce au mers la un spectacol de operă, în Germania. Li s-a făcut greață de ce au văzut pe scenă

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut în Germania. 18 persoane din publicul operei de stat din Stuttgart au necesitat îngrijiri medicale în weekend din cauza senzației acute de greață.

Spectacol neobișnuit la opera din Germania

Starea acestora a survenit după ce au asistat la un spectacol intens, ce a inclus momente de piercing în timp real, scene de sex nesimulate și cantități semnificative de sânge, atât artificial, cât și real, conform relatărilor din The Guardian, citate de Antena 3 CNN. 

„Sâmbătă am avut opt, iar duminică am avut 10 persoane care au avut nevoie de îngrijiri”, conform purtătorului de cuvânt al operei, Sebastian Ebling, despre cele întâmplate la cele două spectacole din Sancta. Ele au fost o lucrare a coregrafului austriac Florentina Holzinger.

Renumită pentru performanțele sale radicale, artista Florentina Holzinger, în vârstă de 38 de ani, a adus pe scenă un spectacol cu o distribuție exclusiv feminină, în care actrițele apar adesea parțial sau complet dezbrăcate. În trecut, piesele ei au inclus momente provocatoare, cum ar fi înghițirea de săbii, tatuaje live, autostimulare și utilizarea sângelui și a excrementelor reale în picturi, mai scrie sursa citată.

„Pentru mine, o tehnică bună în dans nu este doar un tendu perfect, ci și cineva care poate urina la comandă”, a spus Holzinger pentru The Guardian într-un interviu la începutul acestui an.

Ce reprezintă „Sancta”

„Sancta” este prima incursiune a lui Holzinger în lumea operei, cu premiera la teatrul de stat din Schwerin în mai, și are ca inspirație opera expresionistă din anii 1920 „Sancta Susanna” de Paul Hindemith, cunoscută pentru tematica sa controversată.

Opera lui Hindemith ilustrează povestea unei călugărițe tinere care, influențată de o poveste a unei colege mai în vârstă, se dezbracă pe altar și smulge acoperământul de pe trupul lui Hristos. Ulterior, întâlnirea cu un păianjen o face să-și exprime remușcările, cerând să fie îngropată de vie pentru păcatul săvârșit. Aceasta ar fi trebuit să aibă premiera în 1921 la Stuttgart, dar, în urma unor proteste, a fost amânată pentru anul următor.

În interpretarea recentă a lui Holzinger, muzica originală a fost înlocuită cu scene de călugărițe dezbrăcate și imagini provocatoare de răstigniri feminine, lucru care a tulburat puternic publicul din Stuttgart, mai precizează sursa menționată.

Critici dure ale bisericii

Aceste orgii nu au scăpat de criticile dure ale bisericii. Când „Sancta” a fost prezentată în Viena, în iunie, reprezentanți ai bisericii, inclusiv episcopi din Salzburg și Innsbruck, au criticat piesa, etichetând-o drept o „caricatură lipsită de respect a sfintei liturghii”. Totuși, Holzinger a explicat că intenția sa nu era de a ridiculiza biserica, ci de a explora similitudini între această instituție și diverse subculturi BDSM.

Publicul a fost avertizat anterior cu privire la numeroși posibili factori declanșatori, precum fumul de tămâie, sunetele puternice, scenele sexuale explicite și violența sexuală, pentru a-i pregăti pentru conținutul provocator al spectacolului.

„Recomandăm ca toți membrii publicului să citească din nou cu mare atenție avertismentele, astfel încât să știe la ce să se aștepte”, a declarat Ebling pentru ziarul Stuttgarter Nachrichten. Spectatorii au fost alertați în prealabil cu privire la o listă lungă de avertismente pentru potențiali factori declanșatori, inclusiv tămâie, zgomote puternice, acte sexuale explicite și violență sexuală.

„Dacă aveți întrebări, vorbiți cu serviciul pentru vizitatori”, a adăugat Ebling. „Și atunci când aveți îndoieli în timpul spectacolului, v-ar putea ajuta să nu vă uitați.”

Please follow and like us:
Pin Share