De unde provine celebra șuncă Sissi și cine o produce, de fapt. Produsul e adorat de mulțime de români, dar puține persoane mai citesc eticheta

De unde provine celebra șuncă Sissi și cine o produce, de fapt. Produsul e adorat de mulțime de români, dar puține persoane mai citesc eticheta

Șunca Sissi este cumpărată zilnic de mii de români și este apreciată chiar și de cei mici. Cu toate acestea, puțini sunt cei care citesc eticheta și știu, ce conține, de fapt, acest produs delicios.

De unde provine șunca Sissi, de fapt

Șunca Sissi face parte din meniul românilor de ani buni. Cu gustul delicios sunt familiarizați atât cei mici, cât și persoanele mai în vârstă. Mezelul este folosit mai ales la micul dejun, însă puțini sunt cei care citesc eticheta.

Sissi este descrisă pe site-ul oficial ca fiind „șuncă din ce în ce mai fină”. Această este produsă de cei de la Caroli Foods, inspirați fiind de povestea Prințesei Sissi și cu multă grija.

Astfel, carnea folosită pentru acest produs este atent aleasă și „fiecare firiciel de grăsime” este îndepărtat. Acest lucru ajută și la menținerea siluetei și îl face potrivit pentru ce care doresc să se mențină la kilogramele dorite.

Unul dintre cele mai populare produse Sissi este șunca din piept de pui. Aceasta este produsă din „din materie prima atent selecționată”, mai exact din carne proaspătă de pui, provenită atât din UE cât și din afara UE.

Însă, lista completă de ingrediente este mult mai lung. În compoziția produsului se mai găsesc următoarele: apă, amidon, agent de întarire (lactat de sodiu), sare, agent de îngroșare (algă marina Euchema prelucrată).

De asemenea, pe lista de ingrediente se mai regăsesc și altele, anume: proteină vegetală din soia, fibre vegetale din soia, stabilizatori (trifosfati), proteină vegetală din mazăre, potenţiator de aromă (monoglutamat de sodiu ), antioxidant (eritorbat de sodiu), zaharuri (dextroză), arome, conservant (nitrit de sodiu ).

Ce conține șunca de porc

Pe de altă parte, există și șunca Sissi din pulpă de porc. Aceasta conține: pulpă de porc fără os ( 65% ) din UE , apă, sare, amidon, agenți de îngroşare ( caragenan, gumă de xantan ), stabilizatori ( trifosfați ).

Totodată, produsul mai este făcut și din proteină animală din porc, zaharuri ( dextroză ), potenţiator de aromă (monoglutamat de sodiu), aromă, antioxidant (ascorbat de sodiu), extracte de condimente, conservant (nitrit de sodiu ).

Please follow and like us:
Pin Share