Ilie Bolojan, acuzat că vrea să preia PNL: ”Speculații de campanie. Nici o legătură cu realitatea”

Ilie Bolojan, acuzat că vrea să preia PNL: ”Speculații de campanie. Nici o legătură cu realitatea”

La scurtă vreme după ce și-a anunțat candidatura, în spațiul public a început să circule scenariul conform căruia obținere unui mandat de senator ar fi doar o etapă în planul lui Ilie Bolojan de a prelua șefia PNL.

Ilie Bolojan, acuzat că vrea să preia PNL

Liderul liberal a fost întrebat dacă alegerea sa de a candida cap de listă la Senat la organizația PNL Bihor este un prim pas spre obținerea funcției de președinte al Partidului Național Liberal.

”Este un prim pas pentru a reprezenta cetăţenii judeţului Bihor în Parlamentul României, pentru a fi un sprijin pentru ei şi pentru administraţiile noastre, dacă ei vor considera fezabil acest lucru. Asta e o chestiune certă.

Celelalte chestiuni sunt tot felul de speculaţii, de campanie, popular de băţ vârât prin gard, care nu are nici o legătură cu realitatea, vă rog să mă credeţi”, a răspuns Ilie Bolojan.

Vinerea trecută, șeful PNL Bihor a anunţat lista completă a candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, numele său fiind primul pe listă la Senat, iar la Camera Deputaților pe prima poziție regăsindu-se senatoarea Arina Moş.

Ilie Bolojan a precizat că Biroul politic judeţean al PNL Bihor a votat joi seară, cu 24 voturi pentru, un vot împotrivă şi un vot nul, lista candidaţilor la alegerile parlamentare.

Deschide lista PNL Bihor pentru Senat

Lista candidaților pentru Senat este deschisă de Ilie Bolojan, preşedintele PNL Bihor şi al Consiliului Judeţean Bihor, urmat de Gheorghe Bota – primarul comunei Rieni, Ancuţa Şchiop – directorul Bibliotecii Judeţene, Teofil Filimon – viceprimarul municipiului Oradea, Gabriel Popa, primar de Beiuş şi Mircea Mălan, vicepreşedinte CJ Bihor, potrivit Agerpres.

În ordinea listei, la Camera Deputaţilor vor candida: actuala senatoare Arina Moş, fostul prefect Dumitru Ţiplea, vicepreşedintele CJ Bihor Călin Gal, directorul OJFIR Bihor – Cristian Buzlea, deputatul Kiss Janos, decanul facultăţii de Arhitectură – Marcela Prada, secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor Adrian Foghiş, primarul din Ştei – Iulian Balaj, primarul de Cociuba Mare – Mihai Sferle şi primarul din Sântandrei – Ioan Mărcuş. Pe locul 11, lista este încheiată de dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean şi ultimul pe listă este primarul municipiului Oradea, Birta Florin.

“Obiectivul nostru este să obţinem un scor apropiat celui din 2020 şi să avem un post de senator şi trei locuri de Camera Deputaţilor”, a mai spus Ilie Bolojan.

Președintele CJ Bihor se află la al doilea mandat, după ce anterior a fost secretar general al Guvernului, prefect de Bihor, primar în Oradea timp de trei mandate. Este pentru prima oară când candidează la un post de parlamentar.

Liberalii au anunțat că, dacă Bolojan va fi votat senator, îl vor susţine pe vicepreşedintele CJ Bihor Mircea Mălan ca preşedinte interimar al Consiliului Judeţean, până la organizarea de alegeri.

Please follow and like us:
Pin Share