Ce se întâmplă cu modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi. Premierul Marcel Ciolacu a făcut anunțul

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat vineri că va avea o discuție în coaliția de guvernare despre modificarea pragului de impozitare la microîntreprinderi. 

”Avem timp şase luni”

Șeful Executivului nu a ratat ocazia de a lansa un atac la adresa președintelui PNL, Nicolae Ciucă, spunând că aceasta va fi una dintre rarele discuții pe care le va avea cu liderul liberal.

”Vom avea o discuţie în coaliţie, presupun că va fi una dintre rarele discuţii pe care le voi avea direct cu preşedintele Nicolae Ciucă. Avem timp şase luni”, a declarat Marcel Ciolacu.

De asemenea, el a infirmat informațiile potrivit cărora Comisia Europeană este nemulţumită de modul în care au fost îndeplinite jaloanele din PNRR.

”Gândiţi-vă că noi am avut de îndeplinit în cererea de plată numărul 3, pentru că despre ea vorbim, 74 de jaloane şi nu ştiu câte ţinte. Din cele 74, sunt discuţii pe 3 jaloane”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă Comisia Europeană a impus pragul de încadrare la microîntreprindere la 88.500 euro, șeful Executivului a răspuns: ”Comisia Europeană a propus ce este în toată Europa. Este nivelul plătitorilor de TVA”. 

Declarația premierului a venit la scurt timp după ce Comisia Europeană a cerut coaliției de guvernare să reducă pragul pentru încadrarea microîntreprinderilor de la 500.000 de euro cât este în prezent la 88.500 de euro, potrivit unor surse citate de Mediafax.

În urmă cu câteva luni, șeful Guvernului a anunțat că avea o discuţie aplicată cu reprezentanții CE, deoarece nu este de de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi.

„Voi avea o discuţie aplicată cu cei de la Comisia Europeană pentru că nu sunt de acord cu o nouă scădere a pragului la microîntreprinderi. Vom negocia aşa cum am făcut-o şi anul trecut cu deficitul”, spunea prim-ministrul.

Totodată, președintele PSD a catalogat la vremea respectivă acel jalon din PNRR pus de USR şi Cîțu” ca fiind un ”coşmar”. 

Please follow and like us:
Pin Share