Diana Buzoianu (USR): Avem și o datorie de a transmite un mesaj politic cu candidaturile noastre în intern. Vrem, ca partid, să avem candidați și oameni, care au funcții în intern, să nu fie condamnați în primă instanță (VIDEO)

Diana Buzoianu (USR): Avem și o datorie de a transmite un mesaj politic cu candidaturile noastre în intern. Vrem, ca partid, să avem candidați și oameni, care au funcții în intern, să nu fie condamnați în primă instanță (VIDEO)

Deputata USR, Diana Buzoianu, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre situația lui Clotilde Armand.

Edilul a fost, joi, inculpat în dosarul penal deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 la sesizarea agenției Naționale de Integritate.

 

„Avem și o datorie de a transmite un mesaj politic cu candidaturile noastre în intern”

 

Vineri, în ședința de Birou Național al USR, președinta partidului, Elena Lasconi, a propus o rezoluție care stabilește că orice membru USR care este condamnat penal pentru o infracțiune săvârșită cu intenție, în primă instanță, va fi exclus din partid, dacă nu își va da demisia din USR și din orice funcție publică. Propunerea președintei USR a fost votată de Biroul Național în unanimitate.

“Ideea e așa, avem legea care a fost trecută, pe care am inițiat-o, ‘Fără penali în funcții publice’, care se referă la condamnări definitive.

Dar avem și o datorie de a transmite un mesaj politic cu candidaturile noastre în intern și cu oamenii care dețin funcții în internul partidului. Nimeni nu spune că oamenii care ar ieși dintr-un partid, la o primă condamnare, și-au pierdut prezumția de nevinovăție, din contră, ei o să se apere în continuare și dacă vor exista apoi decizii favorabile lor, cu siguranță vor fi luați înapoi în partid sau dacă vor dori să vină în partid, din nou, vor putea să vină. Este doar o separare, cumva, a ideii de a face politică odată ce ai fost condamnat în primă instanță”.

Întrebată dacă mai există prezumția de nevinovăție, deputata a răspuns: “Bineînțeles, da”.

“Păi cum, că voi vreți să își dea de peste tot demisiile, adică așa zice în comunicatul ăsta, că trebuie să plece din funcția publică și din funcția politică”, a întrebat moderatoarea emisiunii, Ioana Constantin.

 

„E o decizie politică, care este de intern a partidului”

 

Deputata USR a precizat că este o decizie pur politică.

“E o decizie pur politică, în sensul în care vrem, ca partid, să avem candidați și oameni care au funcții în intern, care să nu fie condamnați în primă instanță. De altfel, statutul nostru nici nu te lasă să devii membru, dacă, de exemplu, ai o condamnare în primă instanță. E o decizie politică, care este de intern a partidului”.

Chestionată dacă acesta este, de fapt, un atac la adresa lui Clotilde Armand, Buzoianu a răspuns:

“Nu neapărat. De fapt, mie mi se pare că e foarte important să fie făcută această clarificare, pentru că, în intern, de ce înseamnă pentru noi o linie roșie pentru a putea sau a nu putea să candidezi în extern. Era nevoie de o astfel de decizie și iată că, cu ocazia acestor discuții, s-a putut lua și decizia asta”.

De asemenea, deputata USR a fost întrebată și dacă e adevărat că Elena Lasconi a dorit retragerea lui Clotilde Armand de pe liste.

“Nu. Au fost discutate toate candidaturile, așa cum s-a făcut în toată țara. S-a discutat și candidatura doamnei Clotilde Armand, dar toate candidaturile au fost discutate, cu ocazia validării. Acesta este procesul la noi. Toate candidaturile se validează în Biroul Național”.

Please follow and like us:
Pin Share