Județul din România cu cele mai multe orașe. Puțini s-ar fi gândit la un asemenea răspuns

Județul din România cu cele mai multe orașe. Puțini s-ar fi gândit la un asemenea răspuns

Județul din România cu cele mai multe orașe. Puțini s-ar fi gândit la un asemenea răspuns. Are numeroase obiective turistice și a fost descris de multe personalități românești, de la istorici până la poeți.

Județul din țara noastră care are cel mai mare număr de orașe. Puține persoane cunosc răspunsul legat de această regiune

Județul din țara noastră care are cel mai mare număr de orașe. Puține persoane cunosc răspunsul legat de această regiune. Zona era numită de Nicolae Bălcescu „templul de glorie al moldovenilor”, în timp ce poetul Mihai Eminescu o considera „raiul Moldovei”.

Mihail Kogălniceanu afirma că e „cea mai frumoasă parte a Moldovei, cu Câmpulungul, vechea republică romană, cu Suceava, capitala domnilor eroi, cu cele mai renumite și mai bogate mănastiri, cu Putna, purtatoarea oaselor lui Ștefan cel Mare”, relatează politiaromana.ro.

Suceava este județul care a dat nume importante până acum, dar și cel care are cele mai multe orașe. Are 11 localități, și anume: Gura Humorului, Siret, Solca, Broşteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milişăuţi, Salcea, Vicovu de Sus.

De asemenea, este compus din 5 municipii: Suceava (reşedinţa judeţului), Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. În plus, județul Suceava dispune de 97 de comune și peste 634.000 de locuitori.

În ceea ce privește denumirea regiunii specialiștii spun că aceasta vine chiar de la râul Suceava, afluent de dreapta al râului Siret. Acesta străbate teritoriul românesc, dar și pe cel unguresc. Întinderea de apă are la rândul său numele dat de arbuștii de soc.

Județul Suceava și cele mai vechi urme de ședere umană

Județul Suceava a fost înființat în anul 1968, dar arheologii spun că existența sa istorică este mult mai veche. Datează din perioada Moldovei medievale (ținutul Sucevei), între 1359 și 1774, când avea o suprafață mult mai mare.

Specialiștii spun că cele mai vechi urme de locuire umană datează din Paleoliticul superior. Acestea au fost semnalate în mai multe locuri din regiune, cum ar fi arelele localităților Probota, Baia, Bogdăneşti, Dolhasca și Udeşti.

În plus, neoliticul este reprezentat prin aşezările scoase la iveală la Suceava, Probota, Rădăşeni, Dolhasca, Drăguşeni, Mihoveni, Bosanci, Solca, Preuteşti.

În aceeași notă, epoca bronzului este reprezentată de descoperirile care s-au făcut la Preuteşti, Cajvana și Liteni. În aceste localități au fost găsite mai multe aşezări, cetăţi şi cimitire care dovedesc înflorirea unei civilizaţii deosebite în perioada de început a traco-geţilor.

Suceava se remarcă în rândul turiștilor care vin din toate colțurile țării și nu numai pentru obiectivele pe care le are. Județul are o atractivitate mare datorită peisajului montan, cât și pentru rezervațiile naturale și lăcașurile de cult.

Mănăstirile care se remarcă în această regiune sunt Voroneț, Sucevița, Moldovita, Putna, Humor, Slatina și Dragomirna. Călătorii pot vizita aici și Cetatea de Scaun din municipiul reședință de judet, precum și Salina și Bazilica Minor din Cacica.

Cei care ajung în județul Suceava se pot bucura de rezervațiile floristice Răchitisul Mare, Lucina și Ponoarele, pădurea Valea Putnei, lacul lui Eminescu, Codrii seculari de la Slătioara și fânețele naturale de la Frumoasa.

Please follow and like us:
Pin Share