Țările în care se vorbește limba română. Milioane de oameni ne cunosc limba și trăiesc aici

Țările în care se vorbește limba română. Milioane de oameni ne cunosc limba și trăiesc aici

Care sunt țările în care se vorbește limba română. Sunt multe locuri în care oamenii ne cunosc și ne înțeleg foarte bine. Poți să le vizitezi fără teama că nu te vei putea descurca sau vei întâmpina probleme.

Țările în care se vorbește limba română

Topul celor mai vorbite limbi de pe glob se face în funcție de numărul de vorbitori nativi, ce au limba respectivă drept limbă maternă, precum și de numărul de state în care o limbă este vorbită oficial.

Prin urmare, pe primul loc este chineza, cu mai bine de 1,2 miliarde de vorbitori, și 31 de țări în care este vorbită. Aceasta este urmată în clasament de spaniolă, cu 329 de milioane de vorbitori în 44 de ţări.

Pe locul trei se clasează engleza, care are 328 de vorbitori nativi și este vorbită în 112 state. Pozițiile următoare sunt ocupate de: arabă, hindi, bengaleză, portugheză, rusă, japoneză şi germană.

Când vine vorba de română, se află pe locul 40. Țările în care se vorbește limba română, cu toate dialectele ei, sunt 20 la număr. Este vorba despre: Australia, Azerbaidjan, Canada, Croaţia, Cehia și Finlanda.

De asemenea, limba noastră mai este cunoscută și înțeleasă în Ungaria, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, Moldova, Mozambic, Rusia, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina, Statele Unite, Uzbekistan, notează descopera.ro. 

Limba care se aseamănă foarte mult cu româna

Chiar dacă pare surprinzător, există și o limbă care se asemănă foarte mult cu româna, cu toate că se vorbește într-o țară care se află destul de departe de România. Mai exact, două prietene, o româncă și o iraniancă, au fost surprinse să afle că au în vocabular câteva cuvinte asemănătoare.

Fetele s-au filmat în timpul unei demonstrații și au publicat clipul în mediul online. Astfel, internauții au descoperit că „dușman”, „musafir”, „comodă” sau „șerbet”  se scriu și se pronunță la fel în ambele limbi.

„Comodă” și „chibrit” sunt alți doi termeni care au aceeași formă de scriere și pronunție. Explicația pentru care limbile seamănă atât de mult este că ambele au fost sub ocupația Imperiului Otoman.

Please follow and like us:
Pin Share