Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor. Noua încadrare decisă de judecători îi garantează o pedeapsă mult mai mică

Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor. Noua încadrare decisă de judecători îi garantează o pedeapsă mult mai mică

Mario Iorgulescu a scăpat de acuzația de omor. Judecătorii de la Curtea de Apel București au schimbat, vineri, încadrarea faptei în ucidere din culpă.

 

Ce pedeapsă ar putea primi, acum, Mario Iorgulescu

 

Prin urmare, fiul președintelui LPF Gino Iorgulescu ar putea să primească o pedeapsă mult mai mică, și anume, de la doi la șapte ani de închisoare, potrivit Observator.

„Instanta a dispus din oficiu schimbarea încadrării din omor în ucidere din culpă, având în vedere verdictul ICCJ de anulare a condamnării”, potrivit deciziei judecătorilor.

Avocatul lui Iorgulescu a depus noi documente medicale la dosar. Curtea a dat acum un nou termen, și anume, 21 octombrie, pentru ca avocatul să își pregătească apărarea.

 

Mario Iorgulescu a lovit frontal, în 2019, o altă mașină, iar șoferul a decedat pe loc

 

Amintim că fiul președintelui LPF, în 2019, s-a urcat băut și drogat la volanul unei mașini de lux și a circulat cu 143 de km pe oră. A intrat pe contrasens și a lovit frontal mașina condusă de Daniel Vicol, care a murit pe loc.

În octombrie 2023, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare, acesta fiind acuzat de omor.

În vara lui 2024, ÎCCJ a anulat decizia de condamnare și a cerut rejudecarea cazului. Trei magistrați au făcut parte din completul de judecată care a anulat sentința Curții de Apel București prin care fiul lui Gino Iorgulescu trebuia să execute 13 ani și 8 luni de închisoare. Surse judiciare spun că  judecătoarele Lia Savonea și Adriana Ispas au fost cele care au susținut că dosarul trebuie rejudecat, în timp ce magistratul Dan Andrei Ene a avut o opinie separată și a considerat că Mario Iorgulescu trebuie să ispășească pedeapsa

Refugiat de mulți ani în Italia și considerat fugar, din acest moment Mario Iorgulescu poate să plece oriunde, pentru că nu mai are mandat de urmărire internaţională.

Please follow and like us:
Pin Share