Mircea Lucescu a spus totul! Motivul pentru care nu l-a chemat pe Bîrligea la echipa națională. “M-am dus la Salonic să-l văd special”. Video

Mircea Lucescu a spus totul! Motivul pentru care nu l-a chemat pe Bîrligea la echipa națională. “M-am dus la Salonic să-l văd special”. Video

Atacantul de la FCSB a fost dorit de mai mulți specialiști la echipa națională, însă Mircea Lucescu nu a fost convins de prestațiile lui Bîrligea, așadar a decis să nu îl cheme la lot.

Mircea Lucescu a dezvăluit motivul pentru care nu l-a chemat pe Bîrligea la echipa națională

În cadrul conferinței de presă premergătoare meciului Cipru – România din Liga Națiunilor, Mircea Lucescu a dezvăluit motivul pentru care Daniel Bîrligea nu a fost chemat la echipa națională.

Așadar, selecționerul României a explicat faptul că nu își dorește în acest moment să facă experiențe noi, deoarece s-a format deja un nucleu solid de jucători care au relații de joc, dar și de prietenie formate.

Lucescu se axează pe obiectivul de a duce România la Campionatul Mondial, motiv pentru care nu își dorește să facă prea multe schimbări la echipă. Cu toate astea, selecționerul mărturisește că Bîrligea este un atacat bun, de care îi place și care la un moment dat va face pasul la națională sub comanda sa.

“Am mai discutat despre asta (n.r. subiectul Bîrligea). Nu pot să aduc un jucător la echipa națională, doar pentru că s-a transferat la o echipă mai mare. L-am văzut și îl cunosc. O să vedem.

 Trebuie să vedem ce se va întâmpla, pentru că nu toți jucătorii își pot păstra nivelul. Am avut jucători care deveneau titulari după un an sau după mai mult timp. Trebuie să avem răbdare și să construim.

Am urmărit jucătorul și îmi place acest jucător. Sper să demonstreze mai mult decât cei care sunt aici. Venirea lui înseamnă să eliberez un jucător care a dat satisfacție la echipa națională.

M-am dus la Salonic să îl văd special. A marcat un gol, după aceea nu s-a mai văzut nimic, pentru că FCSB a jucat în propria jumătate, nu a mai contat. A fost greu să văd un jucător în acel moment.

“Nu avem timp să facem experimente”

Are campionatul în care trebuie să demonstreze. Sunt convins că FCSB poate să meargă mai departe și e ceva extraordinar. Dacă FCSB va merge mai departe, cu siguranță mai mulți jucători de acolo vor veni la echipa națională.

Jucătorii sunt aceștia, nu avem timp să schimbăm sau să facem experimente. E important că s-au creat niște relații de joc, de prietenie. E greu să schimbi acum.

Eu nu sunt adeptul schimbării permanente de jucători, pentru că nu ai siguranța că vei obține performanță. Trebuie să formăm un grup. Prin perfomanțele echipei naționale va crește și campionatul”, a declarat Mircea Lucescu la conferința de presă transmisă de FRF pe YouTube.

“Il Luce”, reacția înaintea meciului Cipru – România

“Vom întâlni o echipă ambițioasă care a jucat foarte bine împotriva Lituaniei și a și câștigat. Ne-au impresionat prin forța lor de joc, prin agresivitatea cu care au făcut pressing și cu care s-au apărat.

Au avut ghinionul ca în meciul cu Kosovo să primească acel gol din penalty. Mă aștept la o echipă bună. Sunt câțiva jucători buni acolo, Ioannou de la Sampdoria care a crescut la Manchester United, Kastanos de la Verona care e foarte important acolo. Nu vreau să îi numesc pe toți.

Au reușit să facă o echipă competitivă. Toate echipele au o șansă să câștige această grupă. Noi am obținut 6 puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu obținem alte 6 puncte. Băieții au înțeles lucrul acesta.

Trebuie să batem echipele mici ca să ajungem să facem pasul înainte și să ne batem cu echipele mari. Dacă nu, rămânem la nivelul acesta și așteptăm din când în când o tragere la sorți care să ne favorizeze, ceea ce nu este normal. Pentru noi va fi un meci important și îl vom trata ca atare.

“Antrenamentele cele mai importante sunt cele mentale”

Pentru mine, antrenamentele cele mai importante sunt cele mentale, pentru că atunci putem să studiem, analizăm și să îndreptăm greșelile. Nu toate lucrurile au fost foarte bune înainte. Este într-adevăr un grup unit.

Am rămas impresionat de relațiile lor, bucuria cu care se revăd și modul în care se comportă între ei. Asta e baza și pe asta trebuie să construim ceva în plus. Ei, alături de Edi Iordănescu au reușit lucruri importante.

Acum trebuie să facem un alt pas pentru a ne bate cu echipele importante din Europa și să nu suferim. Trebuie să ne întoarcem acolo unde am mai fost în trecut. Talentul jucătorului român este același nu s-a schimbat nimic.

Contează cum îi educi, cum îi pregătești, cun îi organizezi și cum le ceri să facă performanță. Sunt lucruri foarte iumpotrante și de aici pleacă totul. Avem un avantaj că datorită echipei naționale sunt mai apreciați la echipele de club, unde și joacă, iar asta ușurează munca mea când se întorc aici. 

Eu îi văd pe toți și îi chem aici pentru a vedea dacă rezistă presiunii de la echipa națională. La echipa națională e deschisă ușa pentru toată lumea, dar noi avem obligația ca într-un timp scurt să ne îndeplinim obiectivul de a ajunge la Campionatul Mondial, fără să așteptăm o tragere la sorți favorabilă”, a mai spus Lucescu.

Please follow and like us:
Pin Share