Alertă de incendiu: Petrolier german cu 640 de tone de petrol la bord în Marea Baltică, în pericol

Alertă de incendiu: Petrolier german cu 640 de tone de petrol la bord în Marea Baltică, în pericol

Ce au anunțat oficialii

Annika, care naviga sub pavilion german, transporta aproximativ 640 de tone de petrol la momentul incidentului. Petrolierul, cu o lungime de 73 de metri și o lățime de 12 metri, se afla în Golful Mecklembourg, situat în nord-estul Germaniei, între două localități din apropierea portului Rostock.

Conform Comandamentului Central al Urgențelor Maritime, cei șapte marinari au fost salvați de echipajul unei nave de salvare și aduși în siguranță pe uscat. În urma evacuării echipajului, operațiunile de stingere a incendiului au început imediat, fiind implicate alte trei nave de salvare, asistate de echipe de pompieri transportate la fața locului cu elicoptere.

Comandamentul Central a confirmat că petrolierul este ancorat și conectat la un remorcher, asigurând stabilitatea navei în timpul intervenției pentru stingerea flăcărilor.

Incidentul din Marea Baltică a declanșat o amplă operațiune de salvare, iar autoritățile continuă să monitorizeze situația pentru a preveni un posibil dezastru ecologic.

❗️🔥🇩🇪 – A fire broke out on the 73-metre-long oil tanker Annika off the German coast in the Baltic Sea. The tanker was carrying 640 tonnes of heavy oil.All seven crew members have been rescued. The incident has so far caused no environmental damage. Other details, including… pic.twitter.com/M1se07bAYY

— 🔥🗞The Informant (@theinformant_x) October 11, 2024

Please follow and like us:
Pin Share