Festival de handbal în cupele europene! CSM Bucureşti, Rapid, Gloria Bistriţa şi SCM Râmnicu Vâlcea au meciuri cruciale

Festival de handbal în cupele europene! CSM Bucureşti, Rapid, Gloria Bistriţa şi SCM Râmnicu Vâlcea au meciuri cruciale

Echipele româneşti nu au cel mai bun start în cupele europene. Ţara noastră are pentru prima dată trei reprezentante în EHF Champions League, dar niciuna n-a impresionat în mod special până acum.

Festival de handbal în cupele europene! Gloria Bistriţa deschide balul

Iar weekendul ăsta se poate dovedi foarte important pentru viitorul în competiţie. CSM Bucureşti, Rapid şi Gloria Bistriţa joacă în cea mai importantă competiţie europeană, în timp ce SCM Râmnicu Vâlcea speră să intre în ultimul tur preliminar din European League.

Gloria Bistriţa deschide balul pe teren propriu cu Podravka Vegeta, sâmbătă, de la ora 17:00. Un “must-win” pentru echipa lui Florentin Pera, care a suferit trei înfrângeri la rând după debutul victorios în competiţie împotriva CSM-ului.

Moralul este bun în echipa lui Pera după 34 – 26 cu Minaur Baia Mare, la mijlocul acestei săptămâni. Adversarele sunt fără victorie în competiţie până acum, iar Gloria Bistriţa are prima şansă în faţa campioanei Croaţiei.

Pentru CSM Bucureşti încep meciurile adevărate!

CSM Bucureşti va evolua sâmbătă, de la ora 19:00, pe terenul lui Krim Ljubljana. După victoria obţinută la limită săptămâna trecută cu NFH, pentru “tigroaice” încep meciurile serioase din Champions League.

Iar dacă există pretenţii pentru primele două locuri, Neagu şi compania trebuie să treacă de Krim. Pentru că apoi vor veni la Bucureşti principalele contracandidate la primele două locuri: Ferencvaros şi Metz. Astfel că programul echipei lui Helle Thomsen va fi unul infernal în perioada următoare.

La casele de pariuri echipa gazdă este favorită, iar în ultimii ani, CSM Bucureşti a avut probleme pe terenul campioanei Sloveniei. Dar “tigroaicele” au pierdut un singur meci din acest sezon: 26-30 cu Gloria Bistriţa în prima etapă din Champions League.

Clasament grupa A: 

Ferencvaros – 8 puncte
Krim – 8 puncte
Metz – 7 puncte
CSM Bucureşti – 6 puncte
Gloria Bistriţa – 2 puncte
Storhamar – 1 punct
Podravka – 0 puncte
NFH – 0 puncte

Rapid, meci crucial cu Odense! Luptă “la baionetă” pentru calificare

Duminică, de la ora 17:00, Rapid are un meci greu pe terenul lui Odense. Danezele nu au cel mai bun start de sezon, cu două victorii şi două înfrângeri în Champions League. Rapid a început bine, cu trei puncte în primele două meciuri, dar a suferit două înfrângeri în ultimele două jocuri.

Este un meci crucial pentru giuleştence care au o grupă grea şi în care lupta pentru calificarea în play-off se va duce până spre final şi în care niciuna dintre cele opt formaţii nu e exclusă din calcule, mai ales că lanterna Buducnost a remizat cu Gyor etapa precedentă:

“‘Va fi prima dată când jucăm împotriva lui Odense. Cred că va fi un meci dificil, în deplasare, vom întâlni jucătoare care arată în fiecare săptămână cât de periculoase pot fi, conduse de pe banca de un antrenor foarte bun.

Totuși, mergem la Odense plini de energie pozitivă pentru că ne dorim puncte. Trebuie să fim concentrați și să arătăm pe teren la ora meciului cea mai bună versiune a noastră.”, a spus David Ginesta înaintea meciului.

Clasament grupa B:

Brest – 8 puncte
Gyor – 7 puncte
Esbjerg – 4 puncte
Odense – 4 puncte
Vipers – 3 puncte
Rapid – 3 puncte
Ludwigsburg – 2 puncte
Buducnost – 1 punct

SCM Râmnicu Vâlcea tremură pentru calificare!

SCM Râmnicu Vâlcea a câştigat acasă doar cu 28-26 în faţa celor de la Dunajska Streda, în primul tur preliminar din European League. Vâlcencele joacă duminică, de la ora 20:00, în deplasare, returul cu echipa din Slovacia.

Deşi a condus tot meciul din tur şi a reuşit să se detaşeze, Vâlcea a tremurat în final de meci, adversarele reuşind să vină la un gol. Echipa lui Bent Dahl e favorită şi la retur, iar dacă se va califica mai departe, va juca împotriva învingătoarei dintre Kobierzyce (Polonia) și Yalikavak (Turcia) pentru un loc în grupele competiţiei, acolo unde e calificată deja Dunărea Brăila.

Programul echipelor româneşti în weekend: 

Sâmbătă, 12 octombrie: 

Gloria Bistriţa – Podravka Vegeta (17:00)
Krim Ljubljana – CSM Bucureşti (19:00)

Duminică, 13 octombrie: 

Odense – Rapid (17:00)
Dunajska Streda – SCM Râmnicu Vâlcea (20:00) – preliminarii European League

Please follow and like us:
Pin Share