Recordul lui Gică Hagi, în pericol! Mauro Icardi, pe urmele „Regelui” la Galatasaray

Recordul lui Gică Hagi, în pericol! Mauro Icardi, pe urmele „Regelui” la Galatasaray

Galatasaray a avut mulți jucători de top în istoria sa. Atacanții care au îmbrăcat tricoul echipei Cim-Bom au scris istorie, așa cum a fost și cazul lui Gică Hagi. Se pare că recordul „Regelui” este pus în pericol de Mauro Icardi.

Recordul lui Gică Hagi, în pericol

În vârstă de 31 de ani, Mauro Icardi încă are „combustibil” pentru a marca goluri. Argentinianul, transferat definitiv de Galatasaray de la PSG în vara anului 2023, rupe plasele în Turcia.

Conform Transfermarkt, Icradi a marcat 58 de goluri și a oferit 22 de pase decisive în 83 de apariții pentru Galatasaray. Dacă va mai marca încă 15 goluri, el îl va depăși pe Gheorghe Hagi în topul marcatorilor străini all-time pentru echipa turcă (72 de goluri a marcat Hagi pentru Galata, conform aceluiași site).

Mauro Icardi, 15 gol daha atması halinde Gheorghe Hagi’yi geçerek kulüp tarihinin en golcü yabancı futbolcusu olacak. pic.twitter.com/NjcbgpEtPW

— Plus Sports (@plussportz) October 11, 2024

În actualul sezon, Icardi a bifat până acum 10 prezențe oficiale pentru Galatasaray, marcând 3 goluri și oferind 2 assist-uri. Cele mai bune cifre din cariera sa le are în tricoul celor de la Inter. Pentru echipa din Serie A, argentinianul a marcat de 124 de ori și a pasat decisiv de 29 de ori în 219 partide.

Galatasaray nu l-a uitat pe Gică Popescu!

„Baciul”, așa cum este poreclit Gică Popescu, a rămas în amintirea celor de la Galatasaray, pentru care a jucat în perioada 1997-2001. Turcii nu l-au uitat pe fostul mare internațional român, care a împlinit vârsta de 57 de ani, marți, 9 octombrie.

„Astăzi este ziua lui Gheorghe Popescu, unul dintre jucătorii noștri de neuitat. La mulți ani fericiți, Popescu!”, a fost mesajul postat de Galata pe contul de Facebook.

Fostul mare fundaș are amintiri frumoase din perioada petrecută la echipa din Superliga Turciei. Gică Popescu a cucerit alături de Galatasaray trei titluri, două Cupe ale Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Românii care au jucat pentru Galatasaray

Galatasaray nu este străină de jucători români. Turcii au avut în istoria lor mai mulți jucători din țara noastră, în frunte cu cei doi fotbaliști legendari pentru țara noastră, Gică Hagi și Gică Popescu.

Au mai jucat pentru gigantul din Turcia fotbaliști români precum Adrian Ilie, Iulian Filipescu, Ionuț Luțu, Radu Niculescu, Ovidiu Petre, Gabriel Tamaș, Florin Bratu, Bogdan Stancu, Iasmin Latovlevici, Florin Andone, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan.

Please follow and like us:
Pin Share