Război în Ucraina, ziua 962. Trupele ruse au ocupat mai multe localități din apropierea orașului Mîrnohrad! LIVE TEXT

Război în Ucraina, ziua 962. Trupele ruse au ocupat mai multe localități din apropierea orașului Mîrnohrad! LIVE TEXT

Trupele ruse au ocupat trei sate din apropierea orașului Mîrnohrad – Mîkolaivka, Krasnîi Iar și Krutîi Yar, anunță DeepState, un grup de analiști militari ucraineni. “Recent, a apărut o scădere a activității în apropiere de Hrodivka și Novohrodivka, dar forțele ruse au încercat continuu să spargă pozițiile militare ucrainene cu intensitate diferită. Au rămas blocați fără succes în unele zone, dar există locuri în care rușii au găsit slăbiciuni (ale forțelor ucrainene – n.red). Succesul lor constă adesea în ocolirea punctelor puternice de rezistență”, notează Deepstate.

Armata rusă a lansat un contraofesivă puternică în Kursk

Armata rusă a declanșat o contraofensivă masivă în zonele din provincia Kursk, ocupate temporar de forțele ucrainene la începutul lunii august.

Acțiunile militare din această zonă, situată în apropierea graniței dintre Rusia și Ucraina, au fost intensificate în ultima perioadă, pe fondul încercărilor Kievului de a extinde operațiunile militare dincolo de teritoriul ucrainean. Contraofensiva lansată de trupele ruse vine ca răspuns la ocuparea temporară a anumitor localități din provincia Kursk de către armata ucraineană, care a încercat să destabilizeze liniile defensive ale Rusiei.

Please follow and like us:
Pin Share