Vânzarea E.ON România către unguri, văzută ca ”pericol”

RMAG news
Posibila vânzare a E.ON România către compania maghiară de stat continuă să genereze neliniște, cel putin in rândul politicienilor.
„În ultimele săptămâni, a apărut în spațiul public o posibilă tranzacție comercială cu implicații profunde asupra securității energetice a României. Este vorba despre vânzarea companiei de furnizare de gaze și energie electrică E.ON România către compania maghiară de stat MVM, controlată direct de guvernul Viktor Orban”, atrage atenția Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR.
România nu își poate permite să devină un pion în jocurile geopolitice
”În fața acestui pericol iminent pentru securitatea energetică, guvernul României trebuie să dea dovadă de curaj și să își apere interesele naționale. Ministrul Burduja și întreaga clasă politică au responsabilitatea de a proteja consumatorii români și de a asigura continuitatea furnizării de energie și gaze într-un mod care să nu compromită securitatea țării.
Deși soluțiile există, întrebarea care se pune este dacă actualii lideri politici sunt pregătiți să ia măsuri concrete sau vor continua să ignore riscurile evidente. România nu își poate permite să devină un pion în jocurile geopolitice ale altor state, iar securitatea energetică nu este un lux, ci o necesitate esențială pentru stabilitatea și bunăstarea națiunii”, a mai transmis Piperea.

E.On România în mâinile Ungariei? Impactul vânzării asupra consumatorilor și pieței locale

The post Vânzarea E.ON România către unguri, văzută ca ”pericol” appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share