Localitatea din România de care nu se poate atinge nimeni. E cel mai sigur loc din țară, 10 000 de soldați de top vor sta aici. Se investesc 2,5 milioane de euro, apar grădinițe, școli, un spital, magazine și parcuri de distracție

Localitatea din România de care nu se poate atinge nimeni. E cel mai sigur loc din țară, 10 000 de soldați de top vor sta aici. Se investesc 2,5 milioane de euro, apar grădinițe, școli, un spital, magazine și parcuri de distracție

O localitate din România va deveni o zonă spectaculoasă în următorii ani, după cum lasă de înțeles autoritățile, promițând investiții guvernamentale de aproape 2, 5 milioane de euro. Totul se va transforma într-un oraș cu cele necesare bunei funcționări și tot aici vor fi aduși 10.000 de soldați ai NATO.

Localitatea din România pentru care se promit investiții uriașe

Cei 2, 5 milioane de euro vor fi de ajutor în construirea de grădinițe, școli, un spital, magazine și parcuri de distracție. De altfel, cei 10.000 de militari NATO vor fi găzduiți cu familiile lor. Lucrările de extindere deja au început.

Este vorba despre baza aeriană americană de la Mihail Kogălniceanu. Pentru transformarea într-un oraș sigur, peste 2.300 de hectare de teren arabil au fost expropriate. Se dorește ca baza să fie una dintre cele mai mari din Europa de Est.

Pe parcursul a cinci ani, la baza de la Mihail Kogălniceanu se vor construi alte structuri militare, iar actuala pistă a aeroportului se va dubla, va fi deservită de depozite de combustibil și mai multe hangare pentru o varietate de avioane de luptă și drone.

În partea de sud a viitorului oraș militar din Constanța s-au inițiat lucrări și se construiesc drumuri de acces și o rețea electrică de mare capacitate, astfel încât, la nevoie, să existe posibilitatea unui răspuns rapid din partea soldaților prezenți.

”Din punct de vedere strategic dezvoltarea bazei aduce un plus de securitate în întregul bazin al Mării Negre. Este un concept inedit pentru armata României de a dezvolta această capabilitate aici, ca urmare a ceea ce s-a întâmplat cu Crimeea și cu situația de securitate”, a declarat Nicolae Crețu, comandant Baza Aeriană 57 Mihail Kogălniceanu, potrivit Știrile Protv.

Lucrările au început deocamdată cu infrastructura de bază, ce include drumurile de acces și rețeaua electrică. În curând se va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă, iar în partea de est se va dezvolta infrastructura aeroportuară cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite aeronave.

”Baza de la Mihail Kogălniceanu va deveni cea mai importantă structură militară permanentă NATO aflată în imediata vecinătate a conflictului din sudul Ucrainei. Să nu ne imaginăm că acest conflict se va termina în acest an în 2025, în 2026, e un conflict pe termen lung.”, a spus pentru Euronews, Dorin Popescu, analist geopolitic.

Ce altă bază aeriană se modernizează

Nu doar baza aeriană americană de la Mihail Kogălniceanu va fi modernizată, ci și Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, care este de asemenea un punct strategic important din flancul estic al NATO. Cele 370 de hectare din zonă au fost expropriate.

Se vor construi la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii și hangare pentru depozitarea aeronavelor, o platformă de parcare. ”Modul în care se dezvoltă nu poate decât să protejeze orașul. Din punct de vedere economic, e foarte bine. Toată lumea cantonată la bază își cheltuie aici banii”, a declarat Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii.

De asemenea, mai aflați că atât la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, cât și la baza aeriană americană de la Mihail Kogălniceanu se vor angaja și civili, în special pe zona de servicii, mai promit autoritățile despre intențiile din următorii ani, legate de securitatea țării.

Please follow and like us:
Pin Share