Orașul din România în care oamenii se mută pe capete. Mulți se mută aici și pentru că e aproape de București. Traiul e de 6 ori mai ieftin, sunt școli bune și magazine mari. Prețul caselor e accesibil atât pentru tineri, dar și pentru pensionari

Orașul din România în care oamenii se mută pe capete. Mulți se mută aici și pentru că e aproape de București. Traiul e de 6 ori mai ieftin, sunt școli bune și magazine mari. Prețul caselor e accesibil atât pentru tineri, dar și pentru pensionari

Orașul din România, aflat aproape de București, unde oamenii pleacă pe capete. Mulți aleg să se mute aici deoarece este un loc liniștit, iar traiul este ieftin. Prețurile locuințelor sunt accesibile pentru toată lumea.

Orașul din România în care oamenii pleacă pe capete. E aproape de București și mulți se mută aici

În ultimii ani, mulți locuitori din marile orașe aleg să se mute în locuri mai liniștite, unde traiul este accesibil pentru toată lumea, dar există și suficiente școli și magazine.

Multe persoane optează pentru orașe care se află aproape de București, pentru a putea ajunge cu ușurință și în Capitală. Un oraș pe care îl aleg mulți este Mizil, situat în județul Prahova.

Orașul este alcătuit din localitățile componente Fefelei și Mizil și are o populație formată din 14.312 de locuitori. Se află la o distanță de 35 km de Ploiești și la 80 km de București.

Drumul European E 577 Ploiești – Buzău reprezintă cea mai importantă arteră rutieră care traversează orașul Mizil și, totodată, se află pe axa care leagă Bucureștiul de Moldova. Prin oraș trece și calea ferată Ploiești – Buzău.

Localizarea orașului Mizil are câteva avantaje, cum ar fi conexiunea dintre Ploiești și Buzău, ambele reședințe de județ. Mai mult, orașul se află aproape de podgoriile Tohanilor, Istritei și Pietroaselor.

Cei care își doresc să se mute într-un loc mai liniștit trebuie să știe că Mizilul reprezintă un oraș potrivit datorită condițiilor de viață și dezvoltare decente.

De altfel, la capitolul economie, la Mizil funcționează mai multe fabrici, cum ar fi cele de poliuretan, mobilă, saltele, produse alimentare și armament, dar există și un centru viticol și de vinificație.

Comerțul, industria de construcții și industria prelucrătoare sunt predominante în oraș în prezent. Orașul poate dezvolta un turism de tranzit datorită poziționării geografice. În apropiere de acest oraș se află Băile Boboci, o zonă considerată rezervație hidrologica cu izvoare minerale.

În Mizil sunt și câteva instituții de învățământ, și anume trei grădinițe, trei școli și două licee. La Ploiești și București se află cele mai apropiate centre universitare.

Cât costă casele în Mizil

Un alt avantaj al orașului este faptul că prețurile locuințelor de aici sunt destul de accesibile. De exemplu, un apartament cu două camere, semidecomandat, confort 1, se vinde cu 44.000 de euro, potrivit unui anunț postat pe o platformă de specialitate.

Apartamentul are o suprafață utilă de 42 mp și se vinde complet mobilat și utilat. Este complet renovat, are centrală termică și e dorat cu mașină de spălat, cuptor cu microunde și televizor.

Pentru un alt apartament cu două camere din Mizil, prețul este de 42.000 de euro, iar suprafața acestuia este de 49 mp. Apartamentul se vinde, de altfel, mobilat și utilat.

Un apartament cu trei camere (două dormitoare și living), două băi, două debarale și un balcon închis are prețul de 69.000 de euro. Suprafața apartamentului este de 72 mp și se află în centrul orașului.

În Mizil se află câteva dintre cele mai mari supermarketuri din România, precum Penny, Lidl și Profi, astfel că cei care locuiesc aici au multe opțiuni atunci când vine vorba despre cumpărături.

Obiectivele turistice din Mizil

În oraș se află și câteva obiective turistice. Opt obiective se află pe lista monumentelor istorice din județul Prahova ca monumente de interes local.

Șase dintre ele sunt situri arheologice. Unul dintre ele este situl de la Fefelei, care se află “la crucile de la podul de ciment”, acolo unde au fost găsite urme de așezări din Epoca Bronzului, secolele al IV-lea–al V-lea e.n. și secolele al IX-lea–al X-lea.

Celelalte două obiective sunt clasificate ca monumente memoriale sau funerare. E vorba despre o cruce de pomenire din piatră (1822–1828), care se află lângă podul peste Budureasca, și Crucea Răboajelor (1867).

Un alt obiectiv important este Monumentul Eroilor, care a fost ridicat în memoria celor care au luptat în Primul și Al Doilea Război Mondial. Biserica Sfântul Nicolae, construită în secolul al XIX-lea, are o arhitectură inedită și este de neratat pentru cei care vizitează Mizilul.

În fiecare an, în Mizil are loc Festivalul Vinului, prin care este sărbătorită tradiția vinurilor din regiune. Orașul mai găzduiește, de asemenea, mai multe târguri și expoziții ce reprezintă arta și meșteșugurile locale.

Please follow and like us:
Pin Share