Al treilea Maldini la naționala Italiei. Cine e atacantul care duce un nume celebru mai departe

Al treilea Maldini la naționala Italiei. Cine e atacantul care duce un nume celebru mai departe

Naționala Italiei, campioană europeană în 2021, a avut o evoluție dezamăgitoare la EURO 2024.  Din acest motiv, selecționerul Luciano Spalletti încearcă să aducă sânge proaspăt la națională.

La meciul cu Belgia a rămas pe banca de rezerve

Italia a întâlnit aseară Belgia, la Roma, și a terminat la egalitate 2-2. Cambiaso a înscris în minutul 2 şi acelaşi jucător s-a aflat la originea punctului de 2-0 al italienilor. Şut de la marginea careului, portarul Casteels nu a putut reţine şi a respins în lateral, de unde Retegui a majorat avantajul gazdelor.

Italia a rămas în zece după eliminarea lui Pellegrini, din minutul 40. În superioritate, belgienii au reușit să înscrie în minutul 42, prin De Cuyper, cu un şut superb de la marginea careului. Leandro Trossard a egalat după pauză, în minutul 61, iar până la final nici una dintre cele două combatante nu a reuşit să se desprindă pe tabelă.

Pentru azzuri urmează un meci împotriva Israelului, la Udine. Un prilej pentru ca al treilea Maldini să debuteze la echipa națională. La meciul cu Belgia a rămas pe banca de rezerve.

Dar, trebuie remarcat că, după 22 de ani, un nou Maldini a apărut la echipa Italiei. Este vorba despre Daniele Maldini, convocat în premieră. Atacantul de 22 de ani joacă în prezent pentru Monza. El s-a format la AC Milan, de unde a fost împrumutat la Spezia, Empoli și acum Monza.

Fiul lui Paolo și nepotul lui Cesare Maldini

Tatăl său, Paolo Maldini, o figură proeminentă în fotbalul italian, și-a încheiat cariera internațională după Cupa Mondială din 2002. El a acumulat 126 de selecții pentru naționala țării sale, pentru care a jucat 14 ani.

Bunicul lui, Cesare (1932 – 2016), a jucat numai 14 meciuri la națională, ultimul în 1963. Don Cesare a activat apoi la naționalele squadrei azzura. Între 1980 și 1986 a fost secundul lui Enzo Bearzot, apoi timp de zece ani a fost principal la naționala U21. Din 1996 până în 1998 a condus prima reprezentativă.

S-a format la Milan dar joacă la Monza

Daniele Maldini (22 ani) a jucat șase meciuri la Monza, pentru care a marcat un gol. Fratele său, Christian (28 ani) a jucat și el la echipele de juniori a lui AC Milan. A trecut ulterior la Brescia și Reggiana, iar anul trecut a renunțat la fotbal, retrăgându-se de la Lecco.

În afara lui Daniele Maldini, Spalletti a inclus și alți trei debutanți în lotul său. Este vorba despre portarul de la Juventus, Michele Di Gregorio, fundașul de la Milan, Matteo Gabbia, și mijlocașul de la Roma, Niccolò Pisilli. Ultimul  și debutat contra Belgiei.

După trei meciuri, Italia are șapte puncta și conduce în Grupa 2 din League 1. Pe locul doi e Franța, șase puncte, pe trei Belgia, 4 puncte, iar pe ultimul Israel, 0 puncte.

LOTUL ITALIEI:

Portari: Michele Di Gregorio (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Guglielmo Vicario (Tottenham)

Fundași: Alessandro Bastoni (Inter Milan), Raoul Bellanova (Atalanta), Alessandro Buongiorno (Napoli), Riccardo Calafiori (Arsenal), Andrea Cambiaso (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter Milan), Matteo Gabbia (AC Milan), Caleb Okoli (Leicester), Destiny Udogie (Tottenham)

Mijlocași: Nicolò Fagioli (Juventus), Davide Frattesi (Inter Milan), Lorenzo Pellegrini (Roma), Niccolò Pisilli (Roma), Samuele Ricci (Torino), Sandro Tonali (Newcastle)

Atacanți: Moise Kean (Fiorentina), Daniel Maldini (Monza), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Atalanta).

Please follow and like us:
Pin Share