Donald Trump intensifică retorica anti-imigrație și cere pedeapsa cu moartea (VIDEO)

Donald Trump intensifică retorica anti-imigrație și cere pedeapsa cu moartea (VIDEO)

Donald Trump a susținut un discurs antimigrație șocant în timpul unui miting în Aurora, Colorado, descriind migranții drept criminali periculoși și cerând pedeapsa cu moartea pentru cei care ucid cetățeni americani, potrivit nbcnews.com. Acesta a avut loc în contextul campaniei sale pentru alegerile din 5 noiembrie, unde își propune să o învingă pe candidata democrată, Kamala Harris.

Donald Trump
➡️ promised that “upon taking office …[he will] hunt down, arrest and deport every last illegal alien gang member”
➡️ called “for the death penalty for any migrant that kills an American citizen or a law enforcement officer”#immigrationhttps://t.co/xlKsbxoJDs

— Ioannis E Kolovos (@ioannisekolovos) October 12, 2024

În cadrul aceluiași eveniment, Trump a anunțat inițiativa „Operațiunea Aurora”, o propunere pentru o campanie națională de combatere a criminalității organizate, care vizează în mod specific membrii bandei venezuelene Tren de Aragua. Această operațiune presupune mobilizarea și coordonarea intensificată între agențiile federale și locale de aplicare a legii pentru a desființa rețelele de crimă organizată și a reduce activitățile ilegale asociate cu aceste bande.

Donald Trump cere introducerea pedeapsei cu moartea pentru migranții teroriști

Trump a reiterat, de asemenea, apelul său pentru extinderea pedepsei cu moartea la migranții care comit omorâri ale cetățenilor americani sau responsabililor de menținerea ordinii și aplicarea legilor.

VIDEO | Donald Trump Demands ‘Death Penalty’ for Migrants Who Kill American Citizen#DonaldTrump #Migrants #DeathPenalty #USCitizen #PresidentialElections #USElections pic.twitter.com/ZB3WtU48o4

— Asianet Newsable (@AsianetNewsEN) October 12, 2024

Această măsură radicală ar necesita aprobarea Congresului SUA, având în vedere că pedeapsa cu moartea este rar folosită la nivel federal și este interzisă în aproape jumătate din statele americane.

Aceste declarații și propuneri ale lui Trump vin într-un moment în care imigrația este un subiect fierbinte în politica SUA, și se așteaptă să polarizeze și mai mult electoratul înainte de alegerile prezidențiale. Echipa de campanie a Kamalei Harris nu a comentat imediat aceste declarații, însă vicepreședintele Harris a criticat anterior pozițiile lui Trump privind imigrația, acuzându-l că a contribuit la blocarea unui proiect de lege bipartizan referitor la securizarea frontierelor.

Statisticile indică faptul că imigranții nu comit mai multe infracțiuni decât cetățenii nativi americani, punând astfel sub semnul întrebării justificarea măsurilor propuse.

Please follow and like us:
Pin Share