Ce să pui în oala în care amesteci compoziția pentru chiftele. Le vei face pufoase și de 4 ori mai bune decât cele de la Ikea. Este un ingredient secret știut de gospodinele din zona Moldovei

Ce să pui în oala în care amesteci compoziția pentru chiftele. Le vei face pufoase și de 4 ori mai bune decât cele de la Ikea. Este un ingredient secret știut de gospodinele din zona Moldovei

Vrei să faci acasă chiftele la fel de bune ca la Ikea? Ei bine, următoarea rețetă este exact ce ai nevoie. Pentru a ieși pufoase și delicioase, trebuie neapărat să încerci acest truc al gospodinelor din Moldova.

Cum să faci chiftele mai bune decât la Ikea la tine în bucătărie

Chifteluțele mici sunt delicioase și, în plus, nici nu trebuie să stai ore întregi în bucătărie pentru a le prepara. Acestea ne duc adesea cu gândul la copilărie, atunci când mama sau bunica le pregăteau și le puneau lângă o porție de piure cremos. 

În zilele noastre, unele dintre cele mai recunoscute chiftele sunt cele de la Ikea. Dar dacă vei să le faci la tine acasă, trebuie să știi că există secrete pentru a obține chiftele pufoase, cu o savoare deosebită.

Secretul este amidonul de cartofi. Acesta leagă mai bine restul ingredientelor. Lista completă de ingrediente pentru acest preparat cuprinde: 500 de grame de carne tocată, de vită, pui, porc ori un amestec din toate aceste tipuri, o ceapă, doi căței de usturoi.

De asemenea, mai este nevoie de condimente: sare, piper, cimbru, oregano, o linguriță de boia dulce, verdeață proaspăt tocată: mărar și pătrunjel. Revenind la ingredientul secret, două linguri de amidon de cartofi sunt de ajuns.

Modul de preparare, pas cu pas

Pentru a pregăti chiftele mai bune decât la Ikea trebuie să urmezi cinci pași simpli. Într-un vas încăpător, pune toată carnea tocată. Peste, adaugă ceapa, tocată mărunt în prealabil, usturoiul zdrobit și verdeața proaspătă.

Pune apoi și condimentele, după gust. După aceea, adaugă amidonul de cartofi. Toată compoziția se amestecă bine, cu mâna, până când se obține un conținut omogenizat, pe care îl consideri potrivit pentru chifteluțe.

De menționat este că în cazul ai optat pentru care de pui sau de curcan, este necesar să pui în compoziție și două linguri de ulei, astfel încât să obții un preparat suculent. Pentru modelare, mâinile trebuie să fie ude.

Chifteluțe pot fi prăjite într-o cratiță cu ulei încins, dar pot fi și puse într-o tavă, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Sunt gata atunci când se rumenesc și pot fi servite imediat, notează observatornews.ro. 

Please follow and like us:
Pin Share