Insecta care a invadat locuințele din România. Emană un miros neplăcut și oamenii sunt disperați. Cum poți ține la distanță Halyomorpha halys

Insecta care a invadat locuințele din România. Emană un miros neplăcut și oamenii sunt disperați. Cum poți ține la distanță Halyomorpha halys

Insecta care a invadat locuințele din România și care emană un miros neplăcut. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să ții la distanță Halyomorpha halys.

Insecta care a invadat România și care dă bătăi de cap multor români din cauza mirosului său neplăcut

Toamna și-a intrat în drepturi și, odată cu instalarea acestui sezon, românii se confruntă cu o problemă serioasă. Multe locuințe sunt deja invadate de Halyomorpha halys, insecta care emană un miros neplăcut.

În termeni populari, această insectă este cunoscută și sub numele de ploșniță de cereale sau gândac puturos. Nu este deloc o prezență plăcută, nici în spațiile interioare, dar nici în cele exterioare.

Jumătatea lunii septembrie este deja momentul în care Halyomorpha halys începe să își facă apariția. Este o insectă dăunătoare agriculturii, creând adevărate pagube în livezile de pere, piersici sau mere.

Halyomorpha halys poate fi ușor reperată datorită coloritul ei aparte. Aceasta poate fi maro sau verde și emană un miros pe care toată lumea îl recunoaște.

Cum să ții la distanță Halyomorpha halys, fără să folosești substanțe chimice

Pentru a scăpa de Halyomorpha halys există o mulțime de soluții chimice în comerț. Însă, persoanele care nu sunt adeptele pesticidelor, pot încerca o altă variantă mult mai prietenoasă cu spațiile închise.

Dacă te confrunți cu invazie de Halyomorpha halys în locuință, trebuie să știi că nu este necesar să apelezi la soluții chimice. Poți prepara chiar tu o soluție care să nu fie deranjantă din punct de vedere al mirosului, dar care să țină aceste insecte la distanță.

Pentru a te asigura cu Halyomorpha halys nu intră în locuința ta, ai nevoie de apă și puțin detergent de vase. Tot ce trebuie să faci este să amesteci apa cu detergentul de vase, apoi să pui soluția într-o tavă de aluminiu la fereastră.

O altă variantă la fel de eficientă împotriva acestor insecte urât mirositoare este să folosești uleiurile esențiale. Sunt recomandate cele puternice, precum cel de mentă.

Un alt inamic al acestei ploșnițe este ardeiul iute. Tot ce trebuie să faci este să îl lași la macerat în apă, apoi cu acest amestec poți să stropești cu feroneria sau chiar insectele dacă ți-au intrat în locuință.

Dacă stai la casă, trebuie să știi că poți folosi împotriva acestei insecte iarba mâței. Ai nevoie de iarba mâței sub formă de pulbere pe care să o pulverizezi pe pereții exteriori. În acest fel, Halyomorpha halys va sta departe de locuința ta.

Please follow and like us:
Pin Share