O frumoasă jurnalistă e urmașa Afroditei la naționala Ciprului. Cu cine e căsătorită și unde trăiește

O frumoasă jurnalistă e urmașa Afroditei la naționala Ciprului. Cu cine e căsătorită și unde trăiește

Naţionala României, antrenată de Mircea Lucescu, îşi reia parcursul din Liga Naţiunilor C cu o confruntare în deplasare, în Cipru. Tricolorii încearcă să obţină în Insula Afroditei a treia victorie la rând în competiţia care contează şi ca un criteriu de calificare în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Naţionala din Cipru e de 5 ori mai slab cotată decât cea a României, conform Transfermarkt

România are în faţă o adversară care face parte din rândul ”piticilor” Europei, fără rezultate notabile la nivel de echipă naţională, în ciuda faptului că echipele de club din Cipru au produs deseori surprize majore, aşa cum s-a întâmplat recent, în dubla Pafos – CFR Cluj din Conference League.

Conform Transfermarkt, site-ul specializat care analizează valoarea jucătorilor, naţionala din Cipru are o cotă de piaţă de aproximativ 20 de milioane de euro. Comparativ, România se apropie de 100 de milioane de euro, fiind pe un val ascendent după performanţa de la Euro 2024, unde a pătruns în optimi, fiind eliminată de Olanda.

Cel mai bine cotat fotbalist din Cipru este atacantul Ioannis Pittas, evaluat la 2,5 milioane de euro, urmat de mijlocaşul Grigoris Kastanos, cu 1,8 milioane de euro. Acesta din urmă este unul dintre cei 10 jucători ciprioţi care au evoluat de-a lungul timpului la cluburi din Anglia şi Italia.

Printre cei mai importanţi jucători din vestiarul naţionalei cipriote se numără şi veteranul Pieros Sotiriou, care la 31 de ani a adunat 60 de selecţii şi 12 goluri în prima reprezentativă. Din cauza vârstei înaintate, Sotiriou are o cotă de piaţă de numai un milion de euro, dar reprezintă un real pericol, el fiind desemnat purtător al tricoului cu numărul 10.

Atacantul Pieros Sotiriou e căsătorit cu una dintre cele mai frumoase femei din Cipru

Sotiriou e unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti din Cipru şi prin prisma vieţii personale, atacantul fiind căsătorit cu una dintre cele mai frumoase femei din Cipru, Maria Kortzia. Este vorba despre o jurnalistă demnă de renumele Afroditei, zeiţa frumuseţii şi a iubirii care potrivit legendei s-a născut în insula din Marea Mediterană.

Pieros Sotiriou şi Maria Kortzia au făcut de-a lungul timpului deliciul presei tabloide din Grecia, aşa cum s-a întâmplat şi la nunta cuplului, în 2019, după o relaţie de 8 ani, care a fost un eveniment grandios. Cei doi au împreună şi doi copii, ambii băieţi, de 4, respectiv 2 ani.

Maria Kortzia are 31 de ani şi şi-a început cariera profesională ca jurnalistă. Relaţia cu Pieros Sotiriou a determinat-o pe urmaşa Afroditei să-şi diversifice ocupaţiile, ea fiind şi o recunoscută influenceriţă pe reţelele sociale. De asemenea, pentru a avea grijă de latura familială, Maria l-a însoţit pe Pieros peste tot unde acesta a evoluat.

Astfel, Pieros Sotiriou a plecat din Cipru în 2017, transferându-se de la APOEL Nicosia la FC Copenhaga, cea mai importantă echipă din fotbalul danez. După 3 ani la Copenhaga, Sotiriou şi soţia sa au petrecut un an în Kazahstan, la Astana, şi un altul în Bulgaria, la Ludogoreţ Razgrad. În prezent, începând din 2022, Pieros şi Maria trăiesc în Japonia, atacantul cipriot fiind legitimat la Sanfrecce Hiroshima.

Please follow and like us:
Pin Share