Cu ce să cureți hota de grăsime. Nu o să mai ai niciodată probleme, fluxul de aer va fi perfect și filtrele mereu curate

Cu ce să cureți hota de grăsime. Nu o să mai ai niciodată probleme, fluxul de aer va fi perfect și filtrele mereu curate

Hota acumulează aproape zilnic grăsime, dacă obișnuiești să gătești și să folosești aragazul în mod frecvent. Neigienizată regulat, murdăria de pe suprafața ei se depune în straturi și va fi mai dificil de eliminat. Iată cum să ai grijă ușor de acest obiect!

Cum să cureți hota ușor de grăsime

Multe gospodine apelează la soluții din comerț pentru curățarea hotei, dând chiar și sume exorbitante pe astfel de produse de igienă a casei. Asta în condițiile în care există remedii eficiente pe care le pot prepara chiar ele. Nu le va fura mult timp din rutina zilnică.

Este foarte important ca hota să fie curată. Reziduurile formate pot ajunge în mâncare dacă nu se iau metode de combatere. Hota are capacitatea de a elimina mirosurile de mâncare gătită în bucătărie și împiedică inclusiv formarea aburilor, de aceea este necesar să nu aibă grăsime depusă.

Datorită rolului dublu, hota ajunge să fie prea mult utilizată, însă eficiența ei este și un dezavantaj fiindcă ajunge să fie prea puțin curățată. Dacă va fi lăsată murdară pentru multă vreme să nu te miric că nu va mai funcționa și că în casă este un miros neplăcut.

Hota are două părți

Hota are două părți. Înainte de a o curăța scoate-o din priză. O urmă de lichid intrată în contact cu hota poate provoca curentarea. Pentru a șterge carcasa va trebui să o desprinzi și să aplici pe suprafață un amestec de apă călduță și detergent lichid.

Utilizează o lavetă moale, dar nu folosi bureți abrazivi, căci aceștia pot lăsa urme și nu absorb toată mizeria. Ba chiar pot împrăștia microbi pe toată suprafața carcasei. Filtrul este cealaltă parte a unei hote și la fel trebuie desprins pentru a fi curățat.

Filtrul se va lăsa la înmuiat maxim 60 de minute într-un amestec din apă călduță și detergent degresant. Unele gospodine mai adăugă și zeamă de lămâie, căci aceasta are capacitatea de a elimina complet bacteriile și lasă și un miros plăcut.

Alte gospodine apelează și la soluții formate din apă caldă amestecată cu bicarbonat de sodiu. Acesta are efect foarte rapid și topește grăsimea în câteva secunde. Nu strică să completezi compoziția cu zeamă de lămâie, pentru un remediu mai sigur.

Și oțetul este un ingredient util în curățenie. La fel, combinat cu apă caldă creează chiar un efect de strălucire, pe lângă faptul că distruge bacteriile și grăsimea depusă pe hotă. Dacă vă deranjează mirosul de oțet puteți adăuga în soluție și zeamă de lămâie.

Please follow and like us:
Pin Share