Afacerea cu care Cristi are un succes nebun în România. A dat lovitura și produsele lui se vând ca pâinea caldă. Românii adoră să le mănânce, prețurile pornesc de la 2,5 lei și nu cresc prea mult

Afacerea cu care Cristi are un succes nebun în România. A dat lovitura și produsele lui se vând ca pâinea caldă. Românii adoră să le mănânce, prețurile pornesc de la 2,5 lei și nu cresc prea mult

Un român a dat lovitura cu o afacere de succes în România. Vinde unele dintre produsele preferate de mulți bucureșteni, iar prețurile pentru acestea pornesc de la 2,5 lei. Are până la 10.000 de clienți pe zi.

Un tânăr a deschis o afacere de succes în România. Are 10.000 de clienți pe zi

Preferați de mulți români pentru mic dejun, prânz sau pentru o simplă gustare, covrigii continuă să fie o alternativă delicioasă și acceptabilă din punct de vedere al prețului. Cristi Chițu, un tânăr afacerist, și-a dat seama că deschiderea unei simigerii reprezintă o oportunitate formidabilă de afacere.

Bărbatul nu s-a înșelat, iar profitul a început să apară mai devreme decât se aștepta. Acum, Cristi Chițu deține șapte patiserii în București. În fiecare locație are între 800 și 1.300 de clienți pe zi, arată Observator News.

Succesul afacerii l-a determinat pe tânărul antreprenor să-și propună dezvoltarea unor locații în sistem de franciză. Totodată, Cristi speră ca în viitor să vândă produsele inclusiv în hypermarketuri, hoteluri ori restaurante.

„Anul trecut a crescut cu 30% şi cifra de afaceri şi profitul. Am mărit capacitatea de producţie, am investit într-o fabrică aproape 500 de mii de euro”, a transmis afaceristul, conform sursei citate.

Cât a ajuns să coste un covrig

Datele arată că cei care au investit în acest domeniu au dat lovitura. De exemplu, primele patru simigerii din România au avut împreună o cifră de afaceri de aproximativ 155 milioane euro.

De altfel, profitul semnificativ a apărut și în contextul în care prețurile pentru aceste produse s-au scumpit semnificativ. Acum doi ani, un covrig era cumpărat cu 1 leu, dar în prezent costă 2,5 lei.

Prețuri mai mari s-au constatat și în cazul altor produse de patiserie. De exemplu, o merdenea a ajuns să fie vândută cu 6 lei, în timp ce o felie de pizza costă chiar și 8 lei.

„Totul se datorează creşterii energiei, creşterii materiilor prime, în special a făinii. Dar şi a impozitelor şi taxelor pe forţa de muncă”, a explicat tânărul afacerist.

 

Please follow and like us:
Pin Share