Cu ce să speli cuptorul ca să scapi definitiv de petele de grăsime. Nu vor mai rămâne urme, nu o să-l zgârii și ai toate ingredientele de care ai nevoie chiar în casă

Cu ce să speli cuptorul ca să scapi definitiv de petele de grăsime. Nu vor mai rămâne urme, nu o să-l zgârii și ai toate ingredientele de care ai nevoie chiar în casă

Cu ce să speli cuptorul ca să scapi definitiv de petele de grăsime. Ai nevoie doar de câteva ingrediente banale pe care sigur le găsești la tine în bucătărie.

Ce trebuie să știi înainte de a trece la îndepărtarea grăsimii din cuptor

Fără doar și poate, cuptorul este unul dintre cele mai folosite electrocasnice din bucătărie. Fie că vorbim de cuptorul aragazului sau de cel incorporabil, ambele necesită curățare temeinică.

De cele mai multe ori, din cauza mâncărurilor gătite la cuptor, pe geamul acestuia se depune grăsime. Dacă nu este curățată la timp, grăsimea de pe geamul cuptorului poate da reale bătăi de cap gospodinelor.

Pentru a evita astfel de momente neplăcute, este recomandată curățarea frecventă a cuptorului. Nu doar că va arăta mai bine, dar și nici mâncarea nu va fi contaminată cu alte mirosuri mai vechi.

Totuși, dacă ai uitat să cureți la timp cuptorul, trebuie să știi că îi poți reda strălucirea cu ajutorul unor soluții simple. Acestea se prepară din ingrediente banale pe care sigur le ai în bucătărie.

Cu ce să speli cuptorul ca să scapi definitiv de petele de grăsime

Dacă vrei să scapi de urmele de grăsime din cuptor, trebuie doar să amesteci apă cu detergent de vase. La fel de eficient este și amestecul de apă cu bicarbonat de sodiu. Amestecul rezultat se va aplica pe întregul interior al cuptorului, după care se va lăsa să acționeze.

Soluția se va îndepărta din cuptor cu ajutorul unui burete sau a unei cârpe moi. Acolo unde este necesar, poți să te folosești de o periuță de dinți cu perii moi. Este esențial să eviți obiectele metalice sau abrazive care ar putea zgâria cuptorul.

În cazul în care sunt pete negre pe cuptor, te vei folosi de un amestec preparat din apă și bicarbonat de sodiu. Vei obține o pastă groasă pe care o vei aplica pe zonele problematice și o vei lăsa să acționeze 30 de minute.

După ce s-a scurs timpul, trebuie doar să freci acolo unde sunt petele negre. Poți insista ușor în acele zone. După ce petele au fost îndepărtate, tot ce trebuie să faci este să cureți cuptorul cu apă curată.

Dacă pasta nu este eficientă, poți apela la soluțiile speciale din comerț. Totuși, înainte de a le aplica, este esențial să consulți manualul de instrucțiuni al cuptorului. Este posibil ca materialul cuptorului să nu reacționeze bine în contact cu toate soluțiile chimice din comerț.

Please follow and like us:
Pin Share