Radu Drăgușin, lăudat înainte de Cipru – România de omul care l-a lansat în fotbalul mare: ”Copilul ăsta parcă le-a avut pe toate aranjate”

Radu Drăgușin, lăudat înainte de Cipru – România de omul care l-a lansat în fotbalul mare: ”Copilul ăsta parcă le-a avut pe toate aranjate”

În conferința de presă dinaintea jocului de la Larnaca, din etapa a 3-a din Liga Națiunilor, fundașul lui Tottenham a mărturisit că singurul gând este să ajungă alături de naționala României la Mondialul din 2026.

Mihai Badea, susținere totală pentru Radu Drăgușin înainte de Cipru – România

Înaintea partidei Cipru – România, programată sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21:45, Mihai Badea, fostul președinte de la Regal Sport, nu este de acord cu cei care consideră că Radu Drăgușin nu are viteză și este convins că jucătorul se va impune în Premier League.

”Copilul ăsta parcă le-a avut pe toate aranjate. Pașii lui în fotbalul românesc au fost corecți. Sunt convins că se va impune și la Tottenham. Fotbalul englezesc i se potrivește foarte mult. Prin ce a făcut Radu diferența și la nivelul de copii și juniori și face și acum sunt calitățile fizice pe care le are.

Zic unii că e un fundaș lent, dar eu nu cred. Are o viteză foarte bună de deplasare. Eu îl știu de copil și nu cred că am văzut un atacant care să-i facă față din punct de vedere fizic”, a declarat Badea, pentru prosport.ro.

Cum își marca teritoriul în perioada junioratului

Ajuns între timp conducător al secției de natație de la CSM București, Mihai Badea, care a înotat distanța totală a lacului Powell din SUA pentru o cauză nobilă, a povestit cum își intimida Radu Drăgușin adversarii în perioada junioratului.

”Sunt lucruri pe care nu le-a învățat de la niciun antrenor, cred că le-a avut nativ. El își marca teritoriul. Cum începea meciul, avea două chestii pe care le făcea. Dacă atacantul se ducea în tușă, avea o intrare umăr la umăr.

Nu e agresiv, dar e foarte puternic și, în momentul în care intrai umăr la umăr cu el, ori erai afară din teren, ori te loveai de garduri. A doua chestie era că dacă începea meciul cu minge pe atacant…

Radu are o detentă senzațională și cumva era în spatele atacantului dar sus de tot și el lovea mingea… Dacă adversarul mai voia să mai dea cu capul, începea să se gândească de două ori dacă să mai joace așa! Cumva îți marchezi teritoriul, arăți cine e șeful acolo…

Îi cunosc familia. Părinții lui au calități fizice, sunt înalți, iar Radu impresionează fizic. În momentul în care grupa din 2002 va fi la putere, la nivelul echipei naționale, vom avea din nou fotbal”, a spus Badea.

Please follow and like us:
Pin Share