Cu ce să speli geamurile obligatoriu toamna. Vor rămâne curate, indiferent de vremea de afară. Se aplică și termopanului, dacă respectați regula interior – exterior

Cu ce să speli geamurile obligatoriu toamna. Vor rămâne curate, indiferent de vremea de afară. Se aplică și termopanului, dacă respectați regula interior – exterior

Cu ce să speli geamurile obligatoriu toamna. Vor rămâne mereu curate, indiferent de sezon sau vremea de afară. Trucul simplu pe care nu multe gospodine îl cunosc.

Cu ce să speli geamurile obligatoriu toamna

Gospodinele știu foarte bine că nu este deloc ușor să speli geamurile. Uneori, chiar dacă folosești soluții scumpe, s-ar putea ca rezultatul să nu fie chiar pe placul tău.

Geamurile sunt destul de pretențioase, iar spălarea lor necesită multă atenție. Nu este deloc plăcut să vezi pelicule de praf sau apă imediat după le-ai curățat. Pentru a scăpa de asta, trebuie doar să ții cont de câteva sfaturi.

În primul rând, trebuie să știi că geamul de la interior se curăță diferit față de cel de la exteior. În al doilea rând, pentru un rezultat perfect, nu trebuie neglijate nici ramele ferestrelor.

Curățarea ferestrelor din exterior necesită mai multă atenție din cauză că sunt expuse mai mult murdăriei. Acestea pot avea urme de praf, pete, chiar și excremente de păsări. Tocmai de aceea, înainte de a trece la curățarea lor, va trebui să te înarmezi cu multă răbdare.

Cum se curăță corect geamurile din exterior

Pentru început, geamurile din exterior trebuie clătite cu furtunul cu apă de orice urmă de praf. Apoi, într-o găleată vei pune apă rece și câteva picături de detergent de vase. Acesta va funcționa ca un degresant, ceea ce înseamnă că va îndepărta chiar și petele încăpățânate.

În continuare, te vei folosi de o cârpă de microfibră pe care o vei înmuia în apa rece cu detergent. Geamurile trebuie curățate cu atenție, până când va fi îndepărtată orice pată.

La final, după ce ai clătit geamurile cu furtunul, poți să reaplici pe geam o soluție formată din apă și oțet. Aceasta va da strălucire geamurilor și le va păstra curate o bună perioadă de timp.

Care este tehnica de curățare a geamurilor din interior

Tehnica de curățare a geamurilor din interior este diferită. Pentru început, va trebui să ștergi geamul de praf. Într-un vas încăpător trebuie să pregătești o soluție din apă și detergent de vase, soluție pe care o vei aplica pe geam cu ajutorul unui burete moale sau cu ajutorul unei lavete.

După acest pas, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi pe geam o soluție din apă și oțet. La fel de bune sunt și soluțiile de geamuri din comerț.

Totuși, dacă vrei să prepari o soluție eficientă chiar la tine acasă, poți folosi 2 litri de apă și un capac de amoniac. Vei obține o soluție care va curăța eficient geamurile, fără prea mult efort.

Geamurile din interior trebuie neapărat uscate. Pentru asta, poți să te folosești de un prosop fără scame sau de prosoape de hârtie. Dacă vrei să nu rămână urme pe geam, trebuie să folosești mișcări în formă de Z.

Pentru ca geamurile să fie curate în totalitate, ramele acestora trebuie și ele curățate. Pe rame se poate aplica soluție din apă și detergent de vase.

Please follow and like us:
Pin Share