Pacienți torturați cu pistolul cu electroșocuri într-un spital din România. Bolnavii erau loviți, bătuți și hrăniți cu alimente stricate

Pacienți torturați cu pistolul cu electroșocuri într-un spital din România. Bolnavii erau loviți, bătuți și hrăniți cu alimente stricate

După scandalul azilelor groazei, izbucnit în vara anului trecut, iese la iveală un nou caz șocant petrecut într-un spital din România, unde pacienții erau torturați cu pistolul cu electroșocuri.

Pacienți torturați într-un spital din România. Era folosit un pistol cu electroșocuri

Ororile au avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Ştei, judeţul Bihor, fiind cea mai mare instituție medicală de acest tip din țară. Oamenii internați aici erau ținuți în condiții inumane și agresați în cele mai cumplite moduri, arată Observator News.

Mai mult, pacienții primeau alimente stricate, erau amenințați și terorizați de angajații unității medicale. Situația s-a descoperit după verificările făcute de reprezentanții Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Echipa de monitorizare a fost timp de trei zile în spitalul de psihiatrie. Așa s-a aflat că pacienții erau bătuți, amenințați și chiar electrocutați de cei care ar fi trebuit să îi îngrijească.

Un astfel de aparat cu electroșocuri a fost găsit într-un salon destinat angajaților instituției. În cele din urmă, inspectorii au anunțat autoritățile, iar acum se desfășoară cercetări.

„Din cadrul discuţiilor cu pacienţii, echipa de monitorizare a reţinut că aceştia sunt bătuţi agresaţi fizic şi verbal, ameninţaţi şi electrocutaţi cu aparat de electroşocuri, aparat care a fost găsit în salonul nr.1, etaj 2 al secţiei 1 Psihiatrie, bărbaţi, care era folosit de personalul angajat al spitalului”, se arată în raport, potrivit sursei citate.

24 de pacienți au murit, în ultimii 3 ani, la Spitalul de Psihiatrie din Ștei

Totodată, unii dintre pacienți prezentau semne pe corp în urma „tratamentelor” aplicate. Mai mulți infirmieri se află sub vizorul autorităților. Deși conducerea neagă acuzațiile, două anchete sunt în desfășurare, una penală și alta internă.

Asistenta șefă și medicul șef al secției ar fi știu despre toate aceste fapte. Nu este clar dacă și managerul spitalului cunoștea situația. Cercetările sunt în desfășurare, urmând ca vinovații să fie trași la răspundere.

Totodată, comisia a găsit inclusiv mâncare expirată și condiții mizere în saloane, precum saltele murdare, mucegăite, dar și pereți în stare de degradare. Sursa citată menționează că, în ultimii 3 ani, 24 de pacienți au murit la Spitalul de Psihiatrie din Ștei. 11 dintre aceștia s-au înecat cu mâncare.

 

Please follow and like us:
Pin Share