Cum să scapi definitiv de mirosul urât al prosoapelor. Le vei avea întotdeauna moi și pufoase ca la hotel. Cu aceste trucuri secrete care țin de mașina de spălat vor ieși curate și parfumate

Cum să scapi definitiv de mirosul urât al prosoapelor. Le vei avea întotdeauna moi și pufoase ca la hotel. Cu aceste trucuri secrete care țin de mașina de spălat vor ieși curate și parfumate

Cum să scapi de mirosul urât al prosoapelor. Trucurile care te vor scăpa de una dintre cele mai mari probleme și te vor ajuta să ai prosoape moi și parfumate, ca la hotel.

Ce trebuie să știi înainte de a spăla prosoapele

Toate gospodinele își doresc prosoape pufoase și parfumate pentru o perioadă îndelungată de timp. Din păcate, de cele mai multe ori, după prima spălare, calitatea prosoapelor nu mai este aceeași. Ba mai mult, se întâmplă ca unele dintre ele să capete și un miros urât.

Dacă vrei ca prosoapele tale să arate la fel de bine ca în prima zi și să miroasă frumos, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. De îndată ce le vei pune în aplicare, vei scăpa de orice problemă.

Surprinzător sau nu, este recomandat să speli prosoapele imediat după ce le-ai cumpărat. Chiar dacă sunt noi, prin spălare elimini orice tratament chimic aplicat de producător. În plus, te asiguri și că nu au bacterii sau microbi.

Atunci când vine vorba de spălarea prosoapelor în mașina de spălat, trebuie să acorzi atenție detergentului folosit, dar și programul de spălare. Este recomandat să nu folosești prea mult detergent. De obicei, o cantitate mare de detergent duce la obținerea unor prosoape rigide.

Prosoapele din bumbac trebuie mereu spălate la o temperatură medie. 40 de grade Celsius sunt suficiente pentru a curăța prosoapele și pentru a le păstra moi și pufoase.

Cum să scapi de mirosul urât al prosoapelor

Dacă vrei ca prosoapele tale să nu capete un miros urât, trebuie să știi că poți renunța la balsam. În locul lui puteți folosi oțet. Din cauza texturii sale, balsamul poate forma o pelicula pe prosoape, iar asta le va face mult mai rigide.

În locul balsamului puteți folosi trei linguri de oțet de vin distilat. Un alt ingredient care păstrează prosoapele moi și parfumate este bicarbonatul de sodiu. O jumătate de cană de bicarbonat de sodiu este suficientă, însă, nu trebuie folosită niciodată în combinație cu oțetul.

Imediat după spălare, este esențial să puneți prosoapele la uscat. De obicei, producătorii de prosoape recomandă ca acestea să fie uscate în uscător. În lipsa unui uscător, acestea pot fi puse și la aer. În schimb, prosoapele nu se usucă niciodată pe calorifer.

Depozitarea corectă a prosoapelor este și ea la fel de importantă precum spălarea lor. După ce s-au uscat, prosoapele se pliază și se depozitează într-un loc spațios. Cel mai bine este să nu puneți prea multe prosoape unele peste altele pentru a nu le deteriora fibrele.

De asemenea, înainte de depozitare, prosoapele trebuie să fie complet uscate. În caz contrar, nu doar că fibrele își vor pierde textura, dar vor începe să miroasă a mucegai.

Please follow and like us:
Pin Share