TikTok a concediat sute de angajați și i-a înlocuit cu inteligență artificială

TikTok a concediat sute de angajați și i-a înlocuit cu inteligență artificială

Platforma de social media TikTok concediază sute de angajați din forța de muncă globală, inclusiv un număr mare de angajați din Malaezia, a declarat vineri compania, în timp ce își îndreaptă atenția către o utilizare mai mare a AI în moderarea conținutului, potrivit Reuters.

Două surse familiare cu problema au declarat anterior pentru Reuters că peste 700 de locuri de muncă au fost tăiate în Malaezia. TikTok, deținută de ByteDance din China, a clarificat ulterior că mai puțin de 500 de angajați din țară au fost afectați.

Angajații, dintre care majoritatea erau implicați în operațiunile de moderare a conținutului companiei, au fost informați miercuri seara prin e-mail despre concedierea lor, au spus sursele, cerând anonimatul, deoarece nu erau autorizați să vorbească cu mass-media.

Ca răspuns la întrebările Reuters, TikTok a confirmat disponibilizările și a spus că se așteaptă că câteva sute de angajați vor fi afectați la nivel global, ca parte a unui plan mai larg de îmbunătățire a operațiunilor sale de moderare.

TikTok folosește o combinație de detectare automată și moderatori umani pentru a revizui conținutul postat pe site.

ByteDance are peste 110.000 de angajați în peste 200 de orașe la nivel global, potrivit site-ului companiei.

Firma de tehnologie plănuiește, de asemenea, mai multe reduceri luna viitoare, deoarece încearcă să își consolideze unele dintre operațiunile regionale, a spus una dintre surse.

„Facem aceste schimbări ca parte a eforturilor noastre continue de a consolida și mai mult modelul nostru global de operare pentru moderarea conținutului”, a declarat un purtător de cuvânt TikTok într-un comunicat.

Please follow and like us:
Pin Share