Cum semnalizezi, de fapt, în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte. Zeci de mii de șoferi români comit această greșeală zilnic

Cum semnalizezi, de fapt, în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte. Zeci de mii de șoferi români comit această greșeală zilnic

Cum semnalizezi, de fapt, în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte. Mulți șoferi români nu cunosc regula și ajung să comit această greșeală în fiecare zi.

Cum semnalizezi, de fapt, în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte

Omiterea semnalizării sau semnalizarea eronată este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care o fac șoferii români. Chiar dacă atunci când schimbă banda sau direcția sunt obligați să semnalizeze, mulți participanți la trafic omit asta.

Atunci când intră într-un sens giratoriu, șoferii sunt obligați să semnalizeze. De cele mai multe ori, cei care omit să facă asta sunt cei care se deplasează pe direcția înainte.

Anul trecut, legea circulației a suferit unele modificări de care orice șofer ar trebui să țină cont. Noul cadru legislativ prevede faptul că circulația în sensul giratoriu se desfășoară după reguli similare celei pe benzi.

Șoferii sunt obligați să semnalizeze direcția de mers dinainte de a intra în sensul giratoriu. Atunci când se îndreaptă pe direcția înainte, șoferii vor da semnal de dreapta. De asemenea, semnalizarea se va efectua și la părăsirea sensului giratoriu.

Ce amendă riscă șoferii care nu semnalizează în sensul giratoriu

Semnalizarea este esențială în trafic. Dacă semnalul este emis la timp, se evită producerea accidentelor. Obligativitatea semnalizării în trafic este prevăzută de Codul Rutier în cuprinsul articolului 116.

”Conducătorii de vehicule sunt obligați să semnalizeze schimbarea direcției de deplasare, depășirea, oprirea și punerea în mișcare.”, arată Codul Rutier.

Șoferii care nu țin cont de această regulă, riscă amenzi usturătoare. Legea 195/2002 prevede clar sancțiunile aplicabile în cazul în care șoferii schimbă direcția de mers fără să semnalizeze.

”Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni (…) nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers.”, stabilește legea.

Posesorii de permis de conducere care intră sau părăsesc sensul giratoriu fără se semnalizeze riscă între 2 și 3 puncte de amendă. Cu alte cuvinte, dacă omiți să semnalizezi în sensul giratoriu, poți primi o amendă cuprinsă între 330 și 495 de lei.

Please follow and like us:
Pin Share