Lovitură în lumea fotbalului! Un câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool se retrage la doar 33 de ani

Lovitură în lumea fotbalului! Un câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool se retrage la doar 33 de ani

Joel Matip a ales să se retragă din fotbalul profesionist la vârsta de doar 33 de ani. Jucătorul a petrecut nu mai puțin de 8 ani la Liverpool, perioadă în care a cucerit tot ce se putea inter-cluburi.

Lovitură în lumea fotbalului! Un câștigător al Ligii Campionilor cu Liverpool se retrage la doar 33 de ani

Joel Matip a ajuns la Liverpool în vara anului 2016, din postura de jucător liber de contract. „Cormoranii” au speculat la acel moment faptul că fundașul central nu ajunsese la o înțelegere de prelungire cu Schalke 04.

Camerunezul a petrecut nu mai puțin de 7 ani la formația din Germania până să semneze cu trupa de pe Anfield, a cărui antrenor în acel moment era Jurgen Klopp. De altfel, în toată perioada în care Joel Matip a fost legitimat la Liverpool, Klopp era tehnicianul principal.

Matip a părăsit-o pe Liverpool în vara acestui an. În cele trei luni petrecute fără angajament, fundașul nu a reușit să se înțeleagă cu o altă echipă și astfel că a decis să se retragă din fotbalul profesionist.

Fundașul din Camerun a motivat că decizia a venit pe fondul multiplelor accidentări suferite în ultimii ani. În stagiunea trecută Joel Matip a evoluat doar în 10 partide pentru Liverpool în Premier League, fiind indisponibil din cauza unor dureri la genunchi.

Joel Matip, o legendă pentru Liverpool

Fundașul camerunez a fost printre primii jucători transferați de Jurgen Klopp în mandatul de aproape 9 ani de la formația de pe Anfield. Alături de carismaticul antrenor, Matip a cucerit tot ce era posibil.

Joel Matip a jucat nu mai puțin de  201 meciuri pentru „cormorani”, în care a reușit să marcheze 11 goluri și să paseze decisiv în 6 rânduri. Cel mai important assist a fost realizat în finala UEFA Champions League din 2019, când Matip îi punea mingea pe tavă lui Divock Origi, care reușea să marcheze și să aducă trofeul pe „Anfield”.

7 trofee a cucerit fundașul central în perioada petrecută la Liverpool: o Ligă a Campionilor, o Supercupă a Europei, o Cupă Mondială a Cluburilor, un titlu în Premier League, o Cupă FA şi două Cupe ale Ligii. Joel Matip este văzut cu siguranță ca o legendă pe Anfield după realizările sale de pe teren.

Cea mai mare cotă de piață înregistrată de Matip a fost atinsă în 2019, când transfermarkt îl estima la 40 de milioane de euro. Înainte de a se retrage, jucătorul avea o cotă de piață de 8 milioane de euro.

Please follow and like us:
Pin Share