Salvați de clopoțel! Pe cine ajută cel mai mult pauza pentru meciurile naționalei. Avantaje în lupta la play-off dintre FCSB, Dinamo, Craiova sau Rapid

Salvați de clopoțel! Pe cine ajută cel mai mult pauza pentru meciurile naționalei. Avantaje în lupta la play-off dintre FCSB, Dinamo, Craiova sau Rapid

Liniștea dinaintea furtunii în SuperLiga, cel puțin pentru 14 zile, cât durează pauza pentru meciurile echipelor naționale. E mult spus pauză, în condițiile în care toate echipele se antrenează de zor, iar unele dintre ele chiar au disputat meciuri amicale. Analiză marca FANATIK de la A la Z.

FCSB, cea mai avantajată echipă de pauza pentru meciurile naționale. Jucătorii lui Elias Charalambous au un program infernal

FCSB va avea parte de un program pur și simplu infernal în luna octombrie și noiembrie. În decurs de doar 21 de zile, campioana României va juca 7 meciuri extrem de importante în SuperLiga și Europa League.

Pauza pentru meciurile cu Cipru și Lituania a venit cum nu se mai poate mai bine pentru FCSB, în condițiile în care echipa este abia pe locul 7, cu 16 puncte din 11 partide. Echipa lui Elias Charalambous se resimte după meciurile tari din Europa și deja infirmeria începe să se mărească.

Mihai Lixandru a fost scos din circuit pentru o perioadă lungă de timp, a urmat și Florin Tănase, în timp ce Luis Phelipe are niște probleme musculare mai vechi. Lor li se adaugă și Siyabonga Ngezana și David Kiki.

Elias Charalambous a pierdut însă și câteva piese importante în urma convocărilor la loturile naționale. Este vorba despre Ștefan Târnovanu, căpitanul Darius Olaru, Adrian Șut, Alexandru Pantea, Octavian Popescu, Alexandru Musi, plus juniorii Matei Manolache, Robert Necșulescu și Raul Alecsandroaie.

Această pauză poate însă ajuta enorm FCSB să pregătescă meciul cu Rangers din Europa League și să recupereze ecartul de 7 puncte față de liderul Universitatea Cluj.

Dinamo, salvată de gong ca la box. „Câinii” se confruntau cu foarte multe probleme medicale

Pentru Dinamo, această pauză competițională a picat cum nu se poate mai bine. Zejko Kopic avea mari probleme de lot din cauza accidentărilor, cele mai importante în centrul apărării: Kennedy Boateng și Josue Homawoo. Lor li se adaugă Hakim Abdallah, Andrei Florescu și Cătălin Cîrjan, care a ratat și convocarea la naționala U21.

Antrenorul croat are la dispoziție peste o săptămână să pregătească derby-ul din campionat cu FCSB și să recupereze jucătorii care ar putea reveni chiar împotriva rivalei. Un mare avantaj pentru Dinamo, care se află și într-un moment bun și e pe locul 5 în clasament, la egalitate cu Petrolul și CFR Cluj și la doar 5 puncte de lider.

Și „câinii” au însă mai mulți jucători convocați la națională, în special la loturile de tineret: Alexandru Roșca, Cristian Licsandru, Răzvan Pașcalău, Antonio Bordușanu și Adrian Caragea.

Rapid și Marius Șumudică își ling rănile după înfrângerea dureroasă de la FC Botoșani

Și pentru Rapid întreruperea SuperLigii e de bun augur în condițiile în care giuleștenii au vândut mai mulți jucători importanți și au venit alții noi. Marius Șumudică are sub comanda sa nu mai puțin de 13 jucători noi. Iată lista:

Timotej Jambor, Tobias Christensen, Rareș Pop, Constantin Grameni, Alexandru Pașcanu, Filip Blazek, Luka Gojkovic, Diogo Mendes, Aaron Boupendza, Cristian Manea, Clinton N’Jie, Benjamin Siegrist și ultimul venit, Alex Dobre.

Mare parte dintre jucători sunt străini și au nevoie de o perioadă de acomodare, iar acest lucru s-a și văzut. În acest context, Marius Șumudică a vrut să joace și un meci amical în această perioadă, pierdut însă cu 0-1 la Voluntari.

Marius Șumudică a rămas însă fără 6 jucători

Cert este că pentru Marius Șumudică această perioadă este extrem de importantă, mai ales că nu a făcut pregătirea de vară și are doar 6 meciuri pe banca Rapidului. Antrenorul a fost nevoit să schimbe și sistemul de joc falimentar impus de Neil Lennon, dat afară după doar câteva etape. Așadar, această pauză ar putea schimba radical parcursul Rapidului până la finalul acestui an.

Și „alb-vișiniii” au însă destul de mulți jucători convocați la loturile naționale: Cristi Manea, Alexandru Pașcanu, Cristi Ignat, Andrei Borza, Cătălin Vulturar, Constantin Grameni și juniorul Bogdan Ungureanu.

Universitatea Craiova nu e foarte încântată de pauza pentru meciurile naționalei

Universitatea Craiova a încercat să profite de parcursul mai puțin bun al principalelor contracanditate la titlu și ar fi preferat ca SuperLiga să nu ia pauză. Cel puțin asta a lăsat de înțeles Costel Gâlcă: „Avem foarte mulți jucători la loturile naționale. Nu știu cât de bună e această pauză. Nu e bine nici prea multă pauză”, spunea antrenorul „leilor” după meciul de la Galați.

Gâlcă a trebuit să se descurce la antrenamente fără majoritatea titularilor: Nicușor Bancu, Alexandru Mitriță, Ștefan Bană, Bogdan Barbu, Florin Gaşpar și juniorii Bogdan Buşe şi Florin Buşă. Lor li se adaugă însă și stranierii: Basilio Ndong (Guineea Ecuatorială), Gjoko Zajkov (Macedonia de Nord), Denil Maldonado (Honduras), în timp ce Luis Paradela şi Anzor Mekvabişvili sunt accidentați.

În total fără 12 jucători, planurile tehnicianului au fost date peste cap și a fost nevoit să apeleze la nu mai puțin de 6 jucători de la academia Universității Craiova, pentru a suplini lipsa lor. Singura veste bună este că Alexandru Cicâldău are la dispoziție timpul necesar pentru a se pregăti din punct de vedere fizic și ar putea debuta pentru „lei”.

Universitatea Cluj, cea mai dezavantajată de întreruperea SuperLigii

Universitatea Cluj este fără doar și poate revelația SuperLigii și în același timp are cel mai mult de pierdut din cauza întreruperii campionatului. „Șepcile roșii” sunt pe primul loc și au un mic avans față de celelalte echipe, iar acesta poate ar fi putut fi mărit dacă nu ar fi fost această pauză de două săptămâni.

Ioan Ovidiu Sabău a decis și el să organizeze un joc-școală în cantonamentul echipei, împotriva celor de la FC Bihor. Antrenorul ardelenilor nu are nici el la dispoziție mai mulți jucători: Alexandru Chipciu, Robert Silaghi, Vladislav Blănuță și juniorii Alin Techereș, Ovidiu Buia, Alexandru Bota.

Dorinel Munteanu ar fi vrut și el să profite de forma bună a Oțelului Galați

Dorinel Munteanu are și el motive să fie nemulțumit de întreruperea campionatului, din moment ce Oțelul Galați este marea surpriză a SuperLigii și se află pe locul trei, la doar un punct de locul doi ocupat de Universitatea Craiova, respectiv 4 de liderul Universitatea Cluj.

Pe de altă parte, antrenorul moldovenilor poate profita de această perioadă pentru a îmbunătăți și mai mult pregătirea fizică a jucătorilor săi, un aspect extrem de important pentru „Munti” și să îi pună la treabă pe jucătorii veniți în această vară și de care nu era mulțumit, ba chiar i-a amenințat că nu vor mai juca la Oțelul.

Un alt atu important al lui Dorinel Munteanu e că are aproape toți jucătorii la dispoziție și nu sunt nici probleme medicale. La loturile naționale au fost convocați doar David Maftei.

Dan Petrescu se bucură și el cu siguranță de pauză

CFR Cluj a renunțat la nu mai puțin de 25 de jucători față de sezonul trecut, iar în Gruia au ajuns până acum alți 25 de jucători! Dan Petrescu nu îl poate folosi pe Aussi, fără drept de joc și pe accidentații Luka Juricic și Mustapha Jah.

„Bursucul” a profitat de această pauză și a programat un meci amical jucat în compania celor de la Unirea Ungheni, câștigat cu scorul de 2-0. În plus, în afară de Louis Munteanu, CFR Cluj nu are niciun jucător convocat la loturile naționale ale României.

Ținând cont de toate aceste lucruri, Dan Petrescu poate profita la maximum de această perioadă și să rezolve probleme de la echipă, mai ales că „frânarii” au ieșit și din cupele europene și au un program mai lejer în comparație cu FCSB de exemplu.

Petrolul Ploiești, în pericol dacă nu își rezolvă problemele financiare și administrative

Petrolul Ploiești e pe loc de play-off în acest moment și mai mulți jucători sunt doriți de Dinamo sau FCSB. „Lupii galbeni” se confruntă însă cu mari probleme financiare, iar jucătorii sunt neplătiți de 4 luni.

Pentru ploieșteni această pauză poate aduce liniște la echipă și rezolvarea măcar parțială a problemelor financiare, în contextul în care oamenii de afaceri din Turcia au făcut un pas în spate.

„Găzarii” au parte în această pauză de un meci amical de gală, împotriva unui adversar puternic, olandezii de la Vitesse Arnhem. Mehmet Topal nu îl are la dispoziție la antrenamente pe Mihnea Rădulescu, convocat la naționala U21.

Rămâne de văzut în cele din urmă ce echipă a reușit să profite cel mai mult de această pauză, cert este că este mici detalii pot face diferența în sezonul regulat.

14 zile au la dispoziție echipele din SuperLiga care se bat la playoff pentru a pregăti finalul acestui sezon calendaristic
11 jucători indisponibili are FCSB
12 absențe are Costel Gâlcă în lot
25 de jucători noi a adus CFR Cluj
13 transferuri a făcut Rapid în acest sezon 

Please follow and like us:
Pin Share