Több száz tűzoltó ünnepelt együtt Farkaslakán

Több száz tűzoltó ünnepelt együtt Farkaslakán

Hangos szirénaszóval vonult fel több száz Hargita, Maros, Kovászna megyei, valamint anyaországi önkéntes és hivatásos tűzoltó, akik a Székelyföld Napok részeként második alkalommal gyűltek össze Farkaslakán szombaton. A megnyitón helyi- és testvérmegyék tűzoltóságainak képviselői is tiszteletüket tették és köszöntötték az egybegyűlteket, ugyanakkor

köszönetüket fejezték ki mindazoknak, akik önkéntesként vagy hivatásként választották az életmentést és az önzetlen segítségnyújtást.

„Sok jó ember gyűlt ma össze Farkaslakán, akinek annyian köszönhetik az életüket, a vagyonukat” – hangsúlyozta Borboly Csaba, Hargita megye tanácsának elnöke, akinek az eddigi évek együttműködését szimbolikusan egy tűzoltósisakkal köszönték meg.

Szentes Antal, Hargita Megye Tanácsának tagja, Kovács Lehel, Farkaslaka község polgármestere, Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, Magyarország tűzoltószövetségének elnöke, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében Balogh Attila Márton konzul, valamint Bognár Balázs tábornok is külön köszöntötte a népes tűzoltócsapatokat. Colonel Stelian Cimpoeşu ezredes, a Hargita megyei tűzoltóság vezetője beszédében kiemelte, hogy

mintegy harminc évnyi szolgálat után ma büszke arra, hogy érdemes és elhivatott tűzoltók gyűltek össze a rendezvényen.

Az összetartozás jelképeként egy térképen jelölték be az összes résztvevő tűzoltóegységeket.

Mindemellett elismeréssel is jutalmazták a résztvevőket, akik kiemelkedő munkával szolgálták közösségeiket, és azokat a tűzoltókat is díjazták, akik az elmúlt időszakban helyezést értek el tűzoltóversenyeken. A veterán tűzoltókat sem feledték el, őket is külön köszöntötték az eseményen.

A nap további részében különböző szakmai bemutatók is zajlottak, miközben a főzőverseny résztvevői főztjükkel igyekeztek elnyerni az első helyezést, az eseményt végül koncerttel zárták.

Please follow and like us:
Pin Share