Cine este bărbatul care şi-a ucis prietenul la o partidă de vânătoare. Tragedia s-a petrecut în Iaşi. “Copii de bani gata, taţii le iau armă”

Cine este bărbatul care şi-a ucis prietenul la o partidă de vânătoare. Tragedia s-a petrecut în Iaşi. “Copii de bani gata, taţii le iau armă”

Tragedie în timpul unei partide de vânătoare desfășurată în localitatea Hărpășești, județul Iași. Fiul unui cunoscut om de afaceri a împușcat accidental un paznic de vânătoare. Victima nu a mai supraviețuit.

Cine este cel care a apăsat pe trăgaci

Valentin Terciu, fiul omului de afaceri Vasile Terciu, este cel care a omorât un paznic în timpul unei partide de vânătoare de vulpi, care se desfășura în localitatea Hărpășești. Victima, în vârstă de 53 de ani, nu a supraviețuit.

„La data de 11 octombrie a.c., ora 20:50, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a fost sesizat prin apel 112, cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost împușcat cu o armă de vânătoare.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, iar din primele cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 45 ani, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare legal autorizată pe raza comunei Popești, județul Iași, ar fi împușcat accidental un bărbat în vârstă de 53 ani, care participa la vânătoare, rezultând decesul acestuia”, transmite IPJ Iași.

Bărbatul ucis, Dumitru Lamban, a fost împușcat în piept, de la o distanță mică. Medicii au identificat o plagă împușcată de aproximativ 12 milimetri și o alta de 10 milimetri, pe unde a ieșit, probabil, proiectilul, potrivit medicului-șef UPU SMURD, Diana Cimpoeșu, notează observatornews.ro.

„Nu au făcut nici armata unii, nu au instrucţiuni. Sunt copii de bani gata, taţii le iau armă că au bani”, spune un localnic, potrivit sursei.

Autoritățile au făcut verificări și au constatat că cei doi dețineau legal arme și muniții de vânătoare. De asemenea, partida a avut loc în baza unei autorizații colective. Mai departe, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Împușat accidental la o vânătoare în Hunedoara

Un caz asemănător a avut loc în zona localității Boholt, Hunedoara. Un bărbat de 44 de ani a murit după ce a fost împușcat accidental în timpul unei partide de vânătoare organizată pe timp de noapte.

Autorul acestei tragedii este chiar unul dintre participanți, în vârstă de 34 de ani. Autoritățile au fost sesizate printr-un apel la 112 de un bărbat de 50 de ani care le-a povestit polițiștilor că fiul său este autorul tragediei.

Tatăl tânărului le-a povestit oamenilor legii faptul că arma s-a descărcat accidental, iar partenerul lor de vânătoare a fost împușcat. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că partida a fost organizată legal.

Please follow and like us:
Pin Share