Ce este, de fapt, aurul incașilor. Fructul e considerat un elixir al tinereții. Produce colagen și elimină ridurile

Ce este, de fapt, aurul incașilor. Fructul e considerat un elixir al tinereții. Produce colagen și elimină ridurile

Ce este, de fapt, aurul incașilor. Este un adevărat elixir al tinereții care produce colagen și elimină ridurile. Despre ce fruct este vorba și cum trebuie consumat pentru a te bucura din plin de proprietățile lui.

Ce este, de fapt, aurul incașilor

Fructele sunt miraculoase pentru organism. Acestea au o mulțime de beneficii care contribuie la sănătate și nu numai. Unele dintre sunt considerate adevărate elixuri ale tinereții, date fiind efectele pe care le au.

Printre fructele care au primit acest titlu se numără și lucuma. Lucuma a fost venerată de civilizațiile precolumbiene, iar dovadă sunt artefactele care o înfățișează. Lucuma nu a lipsit nici din picturile culturilor Inca și Moche, acolo unde a fost portretizată ca un dar al zeilor.

Ani la rând, lucuma a fost considerată un aliment sacru, de unde și numele său de ”aurul incașilor”. Istoria lucumei a traversat multe etape și a cunoscut și o perioadă în care aproape că nimeni nu o consuma și nu îi știa beneficiile, cu excepția Americii de Sud.

Lucrurile s-au schimbat, iar în prezent, lucuma a devenit mai populară ca niciodată. Lucuma este considerată un superaliment datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Acest fruct bogat în vitamine, minerale și antioxidanți este perfect de consumat în smoothie-uri, dar este la fel de bun și în diverse preparate sănătoase.

Lucuma este originară din Ecuador, Chile și văile Anzilor din Peru. Ca și textură, lucuma seamănă cu dovleacul sau cu cartoful dulce, iar gustul său este similar caramelului sau siropului de arțar.

Ce beneficii are consumul de lucuma pentru organism

Lucuma este bogată în polifenoli și carotenoide, aceștia fiind antioxidanți puternici care contribuie la combaterea stresului și la reducerea inflamației din corp. Consumată regulat, lucuma poate reduce riscul aparițiilor bolilor cronice.

Acest fruct poate fi consumat inclusiv de persoanele care urmează o dietă. Fiind bogată în fibre, lucuma oferă o senzație de sațietate. De asemenea, contribuie și la sănătatea digestivă, hrănind bacteriile benefice din intestin.

Lucuma poate fi considerată un adevărat paradox. Contrar gustului său dulce ca de caramel, lucuma este un înlocuitor sănătos al zahărului și este recomandat persoanelor care au diabet.

Datorită conținutului ridicat de fibre și minerale, lucuma reduce nivelul de colesterol din organism, scade riscul de boli cardiovasculare și îmbunătățește circulația sângelui. Nu în ultimul rând, lucuma este o adevărată doză naturală de energie, datorită nutrienților și carbohidraților sănătoși.

Please follow and like us:
Pin Share