Ce trebuie să știe românii care stau la curte. Amenzile sunt uriașe pentru cei care nu respectă aceste prevederi legale

Ce trebuie să știe românii care stau la curte. Amenzile sunt uriașe pentru cei care nu respectă aceste prevederi legale

Persoanele care locuiesc la casă sunt nevoite să respecte câteva reguli în cazul în care vor să facă unele modificări. Legea construcțiilor este esențială dacă plănuiți să construiți un gard sau o anexă.

Informații importante pentru români

Puțini proprietari știu că pentru construirea unui gard sau unei anexe este nevoie de autorizație. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți în acest proces este obținerea certificatului de urbanism. În caz contrar, construcția se consideră ilegală și trebuie demolată.

Certificatul de urbanism este emis de autoritățile locale sau județene competente. Documentul conține lista de acte și avize necesare pentru eliberarea autorizației de construire. În acest act se regăsesc detalii tehnice, economice și legale.

După obținerea certificatului de urbanism, proprietarul este obligat să urmeze o serie de pași, în funcție de tipul de construcție, pentru a primi autorizația de construire. Va fi nevoie de un act de identitate, de proprietate, planurile cadastrale pentru casă și terenul pe care urmează să se construiască anexa și proiectul tehnic al anexei.

Mai mult, proiectul anexei trebuie realizat de un arhitect autorizat. Mai departe, este nevoie de o cerere tip pentru eliberarea autorizației, dovada achitării taxei pentru eliberarea autorizației, aviz de mediu, în cazul în care construcția va adăposti animale, și avize pentru racordarea la utilități, în funcție de caz, potrivit intabulare.cadastru24.ro.

Nu este nevoie de autorizație pentru unele tipuri de gard

În cazul unui gard existent, nu ai nevoie de autorizație dacă este vorba despre lucrări de întreținere sau reparații. Nici gardurile mobile sau cele vii nu necesită obținerea unui document de acest fel.

Există alte reguli pe acest subiect. Proprietarul trebuie să țină cont de faptul că înălțimea maximă nu trebuie să depășească doi metri, cu tot cu elementele decorative. Aceste lucruri trebuie știute de toți românii care stau la curte.

De autorizație ai nevoie atunci când construiești un gard cu fundație, dar și pentru unul fără fundație. Mai mult, ai nevoie de un document prin care reiese faptul că ai voie să îl amplasezi în locul dorit.

Autorizația de construire este valabilă 24 de luni. În acest timp ești obligat să te ocupi de lucrări. În cazul în care nu reușești să finalizezi lucrările în doi ani, ai posibilitatea de prelungire a autorizației pentru încă doi ani, se arată în sursa citată.

Please follow and like us:
Pin Share