Zenga, proiect grandios la noua sa echipa din Seria D: „Urmăm exemplul lui Como până în Seria A”

Zenga, proiect grandios la noua sa echipa din Seria D: „Urmăm exemplul lui Como până în Seria A”

Walter Zenga nu poate sta departe de fotbal și a ales să-și continue cariera la o formație din Serie D. Fostul mare portar va ocupa o funcție nouă, după ce în trecut a fost antrenorul FC Național, Steaua București și Dinamo București.

Walter Zenga, proiect grandios la noua sa echipă! Ce funcție ocupă fostul antrenor de la Steaua București

Walter Zenga a fost prezentat la formația din Serie D, Siracusa. Așa cum FANATIK anunța încă din luna septembrie, fostul antrenor de la Steaua București a ajuns în eșaloanele inferioare din Italia, însă obiectivele sunt mărețe!

Marele portar a ales să ocupe o poziție mai puțin obișnuită în cadrul formației din liga a patra din Italia, astfel că Walter Zenga va fi ambasadorul clubului Siracusa, care și-a propus să promoveze în acest sezon.

Walter Zenga și-a explicat alegerea în momentul numirii oficiale: „Totul a început la sfârșitul lunii August, când am intrat în contact cu Siracusa. Am avut idei similare și astfel că s-a născut această colaborare care mă face fericit.

Aici am găsit pasiune și dorință în oamenii pe care i-am cunoscut. Totodată, mi-au oferit bucuria de a face parte din acest proiect”, a mărturisit Walter Zenga la conferința de presă în care a fost prezentat la club.

„Nu-mi pasă că formația este în Serie D! Vrem să urmăm exemplul lui Como”

Fostul antrenor al Stelei București (n.r așa cum se numea echipa la acel moment) a continuat dialogul cu jurnaliștii prezenți și a mărturisit că nu îl interesează pentru moment liga în care se află și că vrea doar să ajute clubul să promoveze. Exemplul după care se ghidează noul ambasador este cel oferit de Como, echipă proaspăt promovată în Seria A. Zenga era liber de contract din luna mai, când o părăsea pe fosta echipa a lui Andres Iniesta.

„Nu imi pasă de locul sau liga în care ne aflăm, ci doar de oameni și pasiunea lor. Am fost și în Indonezia, o țară în care există obiceiuri și tradiții foarte diferite, precum și o altă limbă. Sunt aici să aduc ideile mele pentru a ajuta clubul să crească și probabil că în ianuarie mă voi muta aici.

Voi reprezenta compania în lume, îi voi face cunoscuți peste tot pe protagoniștii acestui club și nimic mai mult decât atât. Nu voi prelua alte roluri și nu voi trece peste directorul sportiv, directorul general sau chiar mai presus de antrenor. Fiecare are rolul lui distinct și toți suntem competenți, vom face schimb de idei pentru a crește.

Am în fața ochilor un exemplu care este Como. Un club care a fost luat în Eccellenza (n.r ligă inferioară din Italia) și care a durat ceva timp, dar a ajuns în Serie A. Au făcut lucrurile urmând anumiți pași, dar întotdeauna cu un plan”, a încheiat Walter Zenga, conform TuttoMercatoWeb.

FC Siracusa ocupă poziția secundă în Serie D – Girone 1, cu 12 puncte acumulate în primele 5 etape

Please follow and like us:
Pin Share