Specia rară care și-a făcut apariția în România. Vine din Mongolia și China și ajunge accidental în țara noastră. Puțini au știut ce au în față

Specia rară care și-a făcut apariția în România. Vine din Mongolia și China și ajunge accidental în țara noastră. Puțini au știut ce au în față

Specia rară care și-a făcut apariția în România vine din Mongolia și China. Puține persoane știu însă de existența ei. Astfel, e posibil să o fi întâlnit și tu la un moment dat, dar nu ți-ai dat seama despre ce este vorba.

Specia rară care și-a făcut apariția în România

Există o mulțime de păsări și de animale rare pe glob. Pe unele dintre ele le cunoaște foarte bine, în timp ce altele s-ar putea să ni se pare străine, atât după nume cât și după aspectul lor.

Specia rară care și-a făcut apariția în România nu e cunoscută de toată lumea. Este vorba despre cocorul mic. Acesta a fost surprins la finalul verii chiar în localitatea Traian din județul Constanța.

Adevărul este însă că vorbim despre o pasăre cu adevărat deosebită. Mai exact, cocorul mic sau cocorul demoiselle (Grus virgo) trăiește în general în Mongolia sau în China de Nord Est.

Pe de altă parte, păsările pot ajunge și în Marea Neagră, spun specialiștii. De altfel a fost descoperită și o mică populație de reproducere în Turcia la un moment dat. Cum ajung însă păsările la noi în țară?

Ce are atât de special cocorul mic și cum a ajuns la noi în țară

Se pare că multe dintre cele din Asia zboară și ajung iarna în subcontinentul indian. Pe timp de vară însă, având în vedere temperaturile crescute, acestea pot ajunge și la noi în țară.

Specia rară care și-a făcut apariția în România este extrem de importantă în cultura Indiei și Pakistanului. Acolo, cocorul mic mai este cunoscut și sub numele de Koonj sau Kurjaa. Cum arată însă și de ce multe persoane nu îl recunosc?

Vorbim despre un cocor mic cu o lungime de 85 și până la 100 de centimetri. Acesta are în jur de 3 kilograme și totodată este cea mai mică specie de cocor din lume. Deși penajul e similar cu cel al cocorului normal, diferența o face dimensiunea păsării.

Irisul păsărilor este maroniu roșiatic, iar ciocul e de multe ori verzui. Acesta poate să devină însă și gri, iar spre vârf roz. Această pasăre are însă un sunet mai puternic decât cocorul mare, în ciuda dimensiunilor sale.

Please follow and like us:
Pin Share