În ce film joacă Remus Pricopie, rectorul SNSPA? Avem un nou episod

RMAG news

Rectorul SNSPA Remus Pricopie s-a ales cu critici dure după ce a afirmat că presa îl spală discret pe liderul AUR George Simion de „suspiciunile rezonabile” privind „discursul extremist, colaborarea cu Kremlinul și atacul constant la UE și NATO”.

Remus Pricopie  a făcut o scurtă analiză zilele trecute despre alegerile prezidențiale, cu atac direct la Simion.
Potrivit lui Pricopie, George Simion rămâne politicianul cel mai periculos pentru democrația din țara noastră, un (alt) Cal Troian al Moscovei.
„Toată lumea se bate cu toată lumea … mai puțin cu AUR.
Văd că presa îl invită pe George Simion prin toate studiourile și-l spală discret de „suspiciunile rezonabile” privind discursul extremist, colaborarea cu Kremlinul și atacul constant la UE și NATO. Nici cei cinci judecători ai CCR nu s-au arătat îngrijorați de președintele AUR: cu el candidat – zice CCR – Constituția nu este în pericol.
George Simion rămâne politicianul cel mai periculos pentru democrația din țara noastră, un (alt) Cal Troian al Moscovei în România, cu zeci de fapte care intră sub incidența Codului Penal, dar care a fost tolerat în mod constant de prea multe autorități ale statului. Singura instituție care a fost fermă, în aplicarea legii, confirmând ceea ce spuneam în urmă cu un an, este AEP, care a refuzat decontarea unor sume importante de bani (aprox. două milioane de Euro), pentru nerespectarea procedurilor legale privind finanțarea partidelor politice în România.
Spre deosebire de Diana Șoșoacă, George Simion are un discurs mai insidios. El nu proclamă fățiș ieșirea României din UE și NATO, ci critică în mod constant aceste organizații, sădind, pas cu pas, neîncrederea în procesul democratic și în beneficiile orientării pro-Occidentale a României. Miza Moscovei, prin astfel de pioni, exact aceasta este: să stimuleze neîncrederea, haosul și dezorientarea societății, să o decupleze de la parcursul său european și să o îndepărteze de partenerii săi Occidentali.
Îmi mențin părerea că, indiferent cât de viclean ar fi, Simion nu poate păcăli unul din cinci români, ca să ajungă în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an. Românii au reacționat mereu fără emoții în fața pericolelor și capcanelor de tip KGB, croșetate la Moscova”, a afirmat rectorul SNSPA.

Jurnalistul Cornel Ivanciuc a tras concluzii dure după ce i-a văzut postarea.

„Remus Pricopie ar gândi dacă ar avea cu ce
Rectorul SNSPA are toate facultățile din lume, pe unele le-a absolvit în numai 10 zile, așa scrie în europasul său, mai puțin facultatea de a gândi cu propriul cap. El acuză televiziunile pe facebook de un soi de blat cu Simion, pe care îl spală de colaborarea cu Kremlinul și de faptul că este calul troian al Moscovei. În mod fericit, spre deosebire de presă, rectorul SNSPA crede că “românii au reacționat mereu fără emoții în fața pericolelor și capcanelor de tip KGB, croșetate la Moscova”.
Din toate enunțurile lipsesc raționamentele. Nu există dovada blaturilor dintre televiziuni și Simion, dar se confirmă că presa a semnalat că Simion este corupt, că spală bani prin intermediul AUR, că folosește dubla contabilitate la trezoreria partidului și că a scos la mezat posturile din administrația pubică centrală și locală.
Nu există probe privind colaborarea lui Simion cu Kremlinul și presa a refăcut întregul lanț al acestor suspiciuni, începând de la sursa lor, fostul șef al KGB Ucraina, până la colegii lui din Republica Moldova. Singura probă în acest sens este tâmpenia antologică a lui Simion de a nu recunoaște statalitatea Basarabiei și discursul cretin de a pretinde fostele pământuri românești din componența Ucrainei, dând apă la moară lui Putin.
Românii nu puteau să reacționeze în fața pericolelor și capcanelor de tip KGB, croșetate la Moscova, așa cum crede Pricopie, de vreme ce și-au dat voturile masiv partidului AUR, numai cu condiția ca cei care l-au votat pe Simion să fi fost cu toții kaghebiști. Acest specimen subdezvoltat intelectual încă mai conduce SNSPA, după cele două uriașe scandaluri sexuale provocate de profesorii Bulai și Pieleanu”, a notat Ivanciuc.

The post În ce film joacă Remus Pricopie, rectorul SNSPA? Avem un nou episod appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share