Se amână din nou modernizarea Sălii Polivalente din Bucureşti! Când vor demara lucrările în proiectul de 12 milioane de euro. Exclusiv

Se amână din nou modernizarea Sălii Polivalente din Bucureşti! Când vor demara lucrările în proiectul de 12 milioane de euro. Exclusiv

Sala Polivalentă din Capitală va intra într-un amplu proces de modernizare. Ministerul Sportului şi Ministerul Dezvoltării au semnat contractul la începutul anului 2023, când trebuiau să demareze lucrările.

Se amână din nou modernizarea Sălii Polivalente din Bucureşti!

De atunci au existat mai multe amânări, iar lucrările erau programate să înceapă în toamna acestui an. Din informaţiile FANATIK, amânările continuă şi noul termen de demarare al lucrărilor este primăvara anului 2025.

Modernizarea Sălii Polivalente va costa 12 milioane de euro, iar luând în calcul această nouă amânare, lucrările vor demara după data la care ar fi trebuit finalizate: 7 februarie 2025, conform contractului iniţial.

CSM Bucureşti, Rapid şi Dinamo nu trebuie să îşi mute meciurile din Champions League

Pentru iubitorii handbalului există şi o parte bună. CSM Bucureşti, Rapid Bucureşti şi Dinamo vor putea să îşi dispute în continuare meciurile din EHF Champions League în sala din Parcul Tineretului, până vor demara lucrările.

Iniţial, echipele din Capitală care joacă în cupele europene ar fi trebuit să îşi mute meciurile la Piteşti sau Mioveni, dar având în vedere că a intervenit o nouă amânare, echipele nu trebuie să se mai mute din Bucureşti.

Nicuşor Dan pune capăt discuţiilor despre o nouă Sală Polivalentă: “Ar mai trebui încă un mandat”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că proiectul unei noi săli polivalente în Bucureşti este unul pe termen lung şi construcţia unei noi arene nu ar putea demara înainte de anul 2030:

“Un astfel de proiect ar dura 5-6 ani. Ar mai trebui încă un mandat, da. … Orice meci sau concert care se desfășoară pe Arena Națională blochează tot sectorul. Ar fi fost o eroare să faci Sala Polivalentă tot acolo.

Intuiția mea îmi spune că ar trebui să fie în zona de Sud, pentru că noi trebuie să echilibrăm orașul. E o oportunitate pentru noi faptul că mai avem terenuri libere în zona de Sud. Aici o să discutăm cu urbaniști, cu specialiști”, a spus primarul general al Capitalei despre construcţia unei noi arene.

Sala Polivalentă a fost construită în anul 1974 şi are o capacitate de 5300 de locuri. De atunci a fost renovată în mai multe rânduri. A găzduit finala Campionatului European de handbal feminin din 2000, când Ungaria a câştigat cu 32-30 confruntarea cu Ucraina.

5300 de locuri are Sala Polivalentă
12.000.000 de euro va costa renovarea Sălii Polivalente

Please follow and like us:
Pin Share