Orașul din România în care tinerii și pensionarii se mută în fiecare zi. E foarte aproape de București, traiul e de 3 ori mai ieftin, sunt locuri de muncă și posibilități de a face bani. E o stațiune care renaște din propria cenușă și unde casele sunt accesibile

Orașul din România în care tinerii și pensionarii se mută în fiecare zi. E foarte aproape de București, traiul e de 3 ori mai ieftin, sunt locuri de muncă și posibilități de a face bani. E o stațiune care renaște din propria cenușă și unde casele sunt accesibile

Orașul din România unde tinerii și pensionarii se mută în fiecare zi. Se află foarte aproape de București, iar traiul este mult mai ieftin. Mai mult, aici se află și una dintre cele mai apreciate stațiuni din România.

Orașul din România în care tinerii și pensionarii se mută în fiecare zi. Se află aproape de București, iar traiul este de 3 ori mai ieftin

Mulți români care locuiesc în orașele mari, cum ar fi Bucureștiul, își doresc să se mute în locuri mai liniștite, unde traiul este ceva mai ieftin. În același timp, vor să fie aproape de Capitală sau de alte orașe mari.

Amara este un oraș situat în județul Ialomița, cu o populație de doar 6.805 locuitori, dar se numără printre opțiunile românilor atunci când vine vorba despre mutări.

Orașul se află în partea centrală a Câmpiei Bărăganului, la 7 km nord-vest de municipiul Slobozia, reședința județului Ialomița. Climatul este continental de stepă, astfel că verile sunt calde, cu diferențe mari între zi și noapte, iar iernile sunt relativ reci.

Cei care vor să se mute în acest loc trebuie să știe că prețul locuințelor este unul accesibil. De exemplu, o casă cu o suprafață utilă de 91 mp, nemobilată și neutilată, cu 3 camere și living, dar și alte 2 încăperi neterminate, se vinde cu 55.000 de euro, potrivit unui anunț postat pe o platformă de specialitate. Casa este situată în zona centrală.

O altă locuință se vinde cu aproximativ 50.000 de euro, dar necesită renovare, arată un alt anunț. Această casă este situată aproape de câteva magazine.

Există și posibilitatea de a găsi locuri de muncă, mai ales că Amara se află destul de aproape de Slobozia, acolo unde există mai multe opțiuni. Tot în Slobozia există mai multe supermarketuri, dar și centre comerciale.

Cei care își doresc să se mute în această localitate trebuie să știe că se află la 134 km de București, așa că este ideală pentru cei care își doresc să aibă parte de liniște la finalul săptămânii.

În arealul administrativ al orașului Amara se află și Stațiunea balneoclimaterică Amara cu caracter permanent, la doar 2 kilometri de oraș.

Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneoclimaterice din țară și dispune de băi calde și piscine cu apă din lac, precum și de băi cu nămol. În fiecare an, turiștii vin aici în număr foarte mare.

Stațiunea Amara, căutată de românii care vor să se trateze de diverse afecțiuni

Stațiunea este recomandată mai ales pentru tratamentul bolilor reumatice, cum ar fi artroza sau spondiloza. Bolile reumatice inflamatorii, cele dermatologice, endocrine și unele afecțiuni ginecologice pot fi tratate aici.

Această stațiune se află la o altitudine de 30 de metri pe malul lacului Amara și se poate ajunge aici cu trenul. Cea mai apropiată gară este Slobozia Veche și este accesibilă pe liniile Țăndărei-Slobozia-Urziceni și Călărași-Slobozia. Se poate ajunge și cu mașina, deoarece orașul e străbătut de DN2C, șosea care leagă Slobozia de Buzău.

Localitatea a apărut între anii 1879-1882, atunci când a fost atestată documentar. La sfârșitul secolului al XIX-lea, Amara era un cătun unde locuiau 190 de familii din comuna Slobozia Veche. A devenit oraș din aprilie 2004.

Printre facilitățile din stațiunea Amara se numără băile cu ape minerale în bazin, băile galvanice, băile la cadă cu nămol și dușurile subacvale integrale și parțiale. Mai există, de altfel, și opțiuni de tratament cu curenți diadinamici sau aerosoli.

Lacul Amara este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat de cei care ajung în stațiune. Din 1938, suprafața lacului s-a mărit de patru ori. Cu timpul, depresiunea în care e situat s-a umplut cu apa provenită din precipitații și din aportul subteran.

Pe fundul lacului se află  130 de hectare de nămol sapropelic. Acesta conține substanțe chimice care au diverse beneficii pentru organism. Cei care vin în stațiune fac diverse tratamente cu nămol pentru a se trata de anumite afecțiuni.

Nămolul este căutat și de alte centre balneare din România. Reprezentanții Sistemului de Gospodărire al Apelor Ialomița, care administrează lacul, vând nămolul la metru cub.

Peisajele sunt unele spectaculoase pentru turiștii care vin în stațiune. De altfel, vara este un loc ideal pentru vizitatori, deoarece există câteva plaje, și anume “Perla”, “Zorilor”, “Mircești” și “Splendid”.

Please follow and like us:
Pin Share