Cât ulei se pune, de fapt, în tigaie înainte să faci cartofi prăjiți. Este un secret al bucătarilor din restaurantele mari. Așa devin dulci, crocanți și delicioși

Cât ulei se pune, de fapt, în tigaie înainte să faci cartofi prăjiți. Este un secret al bucătarilor din restaurantele mari. Așa devin dulci, crocanți și delicioși

Cât ulei se pune, de fapt, în tigaie înainte să faci cartofi prăjiți. Este un secret al bucătarilor din restaurantele mari. Așa devin dulci, crocanți și delicioși. De acum înainte vei ține cont de acest mic secret.

Care e cantitatea de ulei care se folosește la cartofi prăjiți. Pontul știut de chefii de top pentru a fi gustoși, moi și savuroși

Care e cantitatea de ulei care se folosește la cartofi prăjiți. Pontul știut de chefii de top pentru a fi gustoși, moi și savuroși. Bucătarii din marile restaurante au foarte multe trucuri când vine vorba de preparatele pe care le gătesc.

Printre felurile de mâncare care sunt foarte cerute de clienți, dar și în gospodăriile românilor se numără cartofii prăjiți sau pai. Așa se face că bucătarii au tot felul de ponturi, mai ales legat de uleiul folosit. Foarte multă lume se întreabă care este, de fapt, volumul ideal pentru acest preparat.

Răspunsul este unul foarte simplu. E foarte important să nu se folosească baie de ulei pentru a prăji cartofii pai, ci se adaugă untdelemn cât să îi acopere complet. În felul acesta vor fi savuroși și extrem de gustoși.

De asemenea, e foarte important să nu fie tăiați foarte gros, dar nici prea subțiri pentru că riscă să se ardă. Cartofii prăjiți trebuie să aibă o dimensiune potrivită pentru a se rumeni frumos și pentru a fi crocanți, aurii și delicioși.

Cartofii prăjiți, gătiți pentru prima oară în Belgia

Cartofii prăjiți au început să fie gătiți pentru prima oară de un muzician bavarez pe nume Frédéric Krieger. Artistul a învățat să-i gătească pe rue Montmartre din Paris, în anul 1842. Doi ani mai târziu a dus rețeta în Belgia, unde a creat afacerea Fritz.

Aici a început să vândă „la pomme de terre frite à l’instar de Paris”, adică „cartofi pai în stil parisian”. De atunci timpul a trecut și rețeta s-a îmbunătățit. Pe de altă parte, francezii spun că preparatul a fost inventat de comercianţii de pe Pont Neuf din Paris, după Revoluţia Franceză.

„Belgienii adoră cartofii prăjiţi, dar o cercetare ştiinţifică asupra subiectului este abia la început”, a mărturisit Pierre Leclerc, profesor la Universitatea din Liège, conform publicației Adevărul.

„Noi, belgienii, am transformat cartoful prăjit în ceva nobil, de sine stătător. Mai presus de toate, stăpânim mult mai bine decât oricine altcineva arta dublei prăjiri, până când cartofii se fac aurii şi crocanţi”, susține Albert Verdeyen, co-autor al unei cărţi despre cartofi.

Please follow and like us:
Pin Share