Acesta este cel mai lung tunel din lume. Leagă două țări importante din Europa și se circulă cu 270 km pe oră

Acesta este cel mai lung tunel din lume. Leagă două țări importante din Europa și se circulă cu 270 km pe oră

Cel mai lung tunel din lume se află în Europa și face legătura între două țări importante. Lucrările pentru construcția sa au durat 17 ani. Trenurile rapide pot circula cu până la 270 km pe oră.

Cel mai lung tunel din lume are 57 de km. Unește două țări din Europa

Tunelul de bază Gotthard sau Galleria di base del San Gottardo, așa cum este cunoscut în italiană, are cea mai mare lungime din lume. Tunelul de cale ferată leagă Elveția de Italia și are 57 de kilometri.

Mai exact, cel mai lung tunel din lume stabilește legătura între orașele Zurich și Milano. Două galerii principale pentru fiecare cale de rurale au fost construite aici. Există și tronsoane care fac legătura între acestea.

Galeria de vest are 56,978 kilometri, în timp ce galeria de est măsoară 57,091 de kilometri. În total, lungimea galeriilor de legătură și de acces ajunge la 153,5 de kilometri.

Investiția a costat circa 11 miliarde de euro

Tunelul a fost construit în perioada 1999 – 2016, aflându-se la baza masivului Gotthard. La construcția tunelului care traversează muntele St. Gotthard din Alpi au muncit peste 2.600 de oameni.

A fost finalizat după 17 ani, iar investiția a costat aproximativ 11 miliarde de euro. Proiectul a fost considerat extrem de important, având în vedere că unește porturile Geneva și Rotterdam.

Tunelul de bază Gotthard a detronat Tunelul Seikan din Japonia, cel care până în 2016 a fost cel mai lung din lume. Acesta măsoară 53,9 kilometri, iar construcția a durat 20 de ani, din 1964 în 1983.

Apariția tunelului Gotthard a făcut posibilă scurtarea cu o oră a duratei deplasării între Zurich și Milano. Astfel, călătoria poate fi făcută în două ore și 40 de minute, față de trei ore și 40 de minute.

Trenurile rapide pot circula cu viteze de 200 până la 270 de kilometri pe oră. Totodată, trenurile de marfă se pot deplasa cu viteză mare. Peste 320 de trenuri circulă zilnic prin acest tunel.

Please follow and like us:
Pin Share