Satul din România care adăpostește o cetate unică în lume. E la nici 2 ore de Brașov, se află în patrimoniul UNESCO, dar puțini români au auzit de el

Satul din România care adăpostește o cetate unică în lume. E la nici 2 ore de Brașov, se află în patrimoniul UNESCO, dar puțini români au auzit de el

Satul din România care adăpostește o cetate unică în lume. Chiar dacă este foarte aproape de Brașov, puțini români au auzit de el.

Satul din România care adăpostește o cetate unică în lume

Fiecare loc din România este special în felul său. De obicei, turiștii iau cu asalt obiectivele cunoscute, fără să știe că unele locuri mai puțin populare ascund adevărate comori.

Este și cazul satului Dârjiu din județul Harghita. Satul Dârjiu face parte din patrimoniul UNESCO încă din 1999, însă puțini sunt românii care au auzit de el sau care l-au vizitat până acum.

În satul din inima Transilvaniei totul pare desprins dintr-un tablou. Peisajul este de-a dreptul uimitor, iar cei care ajung aici au ocazia să descopere una intre cele mai frumoase biserici fortificate din România.

Biserica fortitficată din satul Dârjiu este reprezentativă pentru arhitectura medievală secuiască. A fost ridicată în secolul al XV-lea, iar fortificarea sa a avut loc abia în secolul al XVII-lea.

În satul Dârjiu are loc o tradiție unică în România pe care localnicii o păstrează de secole

Biserica fortificată nu este doar o bijuterie arhitecturală, ci este și o pagină de istorie. Datorită fortificațiilor, biserica a devenit o adevărată cetate și este principalul punct de atracție din satul Dârjiu din Harghita.

Biserica din satul Dârjiu ascunde la rândul ei o comoară impresionantă. Este vorba despre toate picturile murale din secolul al XV-lea. Trecerea timpului și-a pus amprenta asupra lor și, chiar dacă nu mai arată la fel de bine, valoarea lor este una impresionantă.

Unele picturi murale în înfățișează scene din legenda Sfântului Ladislau. În ciuda faptului că nu sunt complete și s-au deteriorat, tot sunt considerate unele dintre cele mai bine conservate și mai precise reprezentări ale acestui sfânt.

Satul Dârjiu nu este cunoscut doar datorită bisericii fortificate, ci și datorită unor tradiții locale unice în România. Satul din inima Transilvaniei mai este cunoscut și sub numele de ”cetatea slăninilor”, apelativ ales deloc întâmplător.

De secole bune, localnicii din Dârjiu și-au făcut un obicei de a depozita slănina în zidurile fortificației, în camere speciale. Tot în satul Dârjiu are loc și ceremonia slăninilor, un fel de sărbătoare pentru localnicii care se adună în fiecare miercuri la sunetul clopotului pentru a-și lua proviziile.

Please follow and like us:
Pin Share