Mănăstirea care a fost construită deasupra mării. Puțini turiști știu de această minune

Mănăstirea care a fost construită deasupra mării. Puțini turiști știu de această minune

O mănăstire construită deasupra mării îi impresionează pe turiști. Nu doar că este impresionantă ca aspect și istorie, dar aici mulți dintre cei care au trecut pragul lăcașului sfânt și s-au rugat au avut parte de îndeplinirea unor mari dorințe.

Unde se află mănăstirea de deasupra mării

Pe una dintre insulele grecești din Marea Egee, Amorgos, se găsește o mănăstire superbă, numită Hozoviotissa. Mulți o consideră o bijuterie ascunsă, fiind amplasată pe un loc liniștit și unde turiștii nu sunt în valuri, așa cum se întâmplă în alte părți elene.

Insula Amorgos are doar 2000 de locuitori și poate fi o destinație relaxantă pentru cei care își doresc să se bucure de o vacanță de toamnă liniștită, în care să dea uitării toate grijile cotidiene. Plajele sunt izolate și perfecte pentru a sta și admira pe deplin marea.

Pentru liniște sufletească și mai mare ai ocazia să pătrunzi în Mănăstirea Hozoviotissa, construită pe o stâncă, la o altitudine amețitoare de aproximativ 300 de metri deasupra nivelului mării. Pare sculptată direct în munte și oferă o panoramă uimitoare a Mării Egee.

Nu se găsește nicăieri o istorie amănunțită cu privire la întemeierea lăcașului sfânt, fiindcă actele și toate însemnările legate de ridicare s-au pierdut în urma numeroaselor jefuiri pe care le-a suferit așezământul, de-a lungul timpului.

Misterul apariției Mănăstirii Hozoviotissa

Se spune că ar fi fost zidită în secolul al IX-lea, de către niște monahi de la Hozeva, din Palestina. Pe vremea când aici erau prigoane o parte dintre călugării mănăstirii s-au mutat în ostrovul Amorgo, luându-și cu ei și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, potrivit creștinortodox.ro

Călugării au dat peste un loc stâncos, de pe un munte prăpăstios și au zidit mănăstirea care a fost denumită după numele Sfintei Icoane de la Hozeva. Pentru a ajunge la lăcaș trebuie să urci câteva scări făcute în piatră. Nu sunt ușor de urcat, dar efortul va merita.

Interiorul mănăstirii este unul mic, plin de colecții de icoane, cărți și relicve religioase. Călugării păstrează păstrează vii tradițiile ortodoxe, iar vizitatorilor le oferă raki și dulciuri locale. De asemenea, îi pot îndruma cu sfaturi utile de viață.

Experiența va fi una de neuitat dacă vei reuși să ajungi într-o asemenea destinație. În fiecare an, pe data de 21 noiembrie, i se sărbătorește hramul, care este respectat nu doar de către localnicii din Amorgos, ci și de localnici din: Anafi, Naxos, Koufonisia sau Heraklion.

Please follow and like us:
Pin Share