Record mondial. Cea mai mare lecţie de programare pe computer

RMAG news

Circa 1.700 de elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani s-au reunit sâmbătă la Institutul Superior Tehnic (IST) din cadrul Universităţii din Lisabona şi au stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare lecţie de programare pe computer ce a fost organizată vreodată într-un singur loc, informează Reuters.

Precedentul record fusese stabilit de 724 de participanţi în cadrul unui eveniment desfăşurat în Dallas, un oraş din Statele Unite, pe 31 octombrie 2016.

„Totalul final a fost calculat în funcţie de numărul de persoane prezente şi s-au înregistrat 1.668 de participanţi”, a declarat Paulina Sapinska, care lucrează ca arbitru pentru Guinness World Records.

Organizatorii au încercat să atragă o atenţie mai mare la nivel internaţional asupra Portugaliei, care este văzută ca un centru în creştere pentru tehnologia informaţiei, şi să popularizeze în general informatica.

Directorul IST, Rogerio Colaco, a declarat că, în prezent, alfabetizarea informatică este la fel ca abilitatea de a citi şi de a scrie din urmă cu 100 de ani, adăugând că acest lucru înseamnă că „toată lumea trebuie să ştie câte ceva despre informatică, despre programare, pentru a trăi în lumea actuală”.

The post Record mondial. Cea mai mare lecţie de programare pe computer appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share