Oraşul din România în care se va produce carne hibrid. Când ajunge pe tarabe

Oraşul din România în care se va produce carne hibrid. Când ajunge pe tarabe

Oraşul din România în care se va produce carne hibrid. Autorizațiile de fucționare a laboratorului au fost deja obținute. Astfel, în curând, noul tip de carne va ajunge pe tarabele de la noi din țară.

Oraşul din România în care se va produce carne hibrid

Tehnologia a avansat, iar cercetătorii din România țin pasul cu ea. Ceea ce părea aproape imposibil în urmă cu câțiva ani, va prinde contur mai repede decât ne-am aștepta.

În curând, la noi în țară se va produce carne hibrid. Nu, nu este scenariul unui film SF, ci este scopul viitorului laborator care este pe punct de a se deschide chiar în România.

Laboratorul unde se va produce pentru prima dată carne hibrid va funcționa în Timișoara. Specialiștii susțin că viitorul tip de carne pe care îl vor obține în laborator va fi mult mai bogat în proteine decât carnea clasică.

Chiar dacă la început românii vor fi destul de sceptici, cercetătorii susțin că tipul hibrid de carne este mult mai sănăts decât varianta clasică. Datorită compușilor bioactivi, fibrelor, dar și antioxidanților din produsele vegetale, carnea hibrid poate fi introdusă fără probleme în alimentație.

Ce înseamnă, de fapt, carne hibrid

Chiar dacă poate suna ciudat, carnea hibrid va fi benefică organismului. Mai exact, acest tip de carne se va obține prin introducerea de ingrediente de origine vegetală în carnea obișnuită.

În laboratorul unde se va produce carnea hibrid totul se va întâmpla sub atenta supraveghere a specialiștilor. Personalul de la Universitatea de Științele Vieții împreună cu întreaga echipă vor produce mai multe produse pe bază de carne vegetală.

Momentan, în laboratorul din Timișoara totul se află în stadiul de testare. Acesta va fi deschis începând cu anul viitor și tot de atunci vor fi puse și produsele pe bază de carne hibrid la dispoziția românilor.

În laboratorul din Timișoara vor lua naștere crenvurști, pateu și parizer, toate obținute din carne hibrid. Chiar dacă nu sunt produse familiare românilor, beneficiile lor pentru organism sunt uimitoare.

Produsele din carne hibrid au un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce le face o alternativă mult mai sănătoasă. Producătorii știu că va dura până îi vor convinge pe români să consume carne hibrid, însă consideră că tot efortul va merita din plin.

Please follow and like us:
Pin Share